Громадська рада та голова Володмирецької РДА Володимир Хорунжий просять Рівненську ОДА втрутитися у ситуацію із закриттям вузькоколійної залізниці Антонівка-Зарічне Приводом для цього став лист «Укрзалізниці» про можливе закриття «кукушки» через збитковість.

У районі вважають, що ситуацію можна владнати, якщо отримати компенсацію коштів за перевезення пільговиків. Допомогти з цим і просять у зверненні до ОДА. А все для того, щоб зберегти мешканцям Полісся «кукушку».

Вузькоколійна залізниця Антонівка – Зарічне – одна з трьох діючих в Україні вузькоколійних залізниць. Її довжина – 106 кілометрів. Поліську вузькоколійку в народі її називають «Поїздок» або «Кукушка» начебто за те, що до тепловозів серії ТУ тут використовували тепловози серії КУ. З Антонівки до Зарічного щодня вирушає потяг. Поїзд у дорозі 4 години 5 хвилин. Рухається із середньою швидкість 26,5 кілометрів за годину. Під час руху потяг обов’язково робить три зупинки та проходить через сімнадцять населених пунктів (включно з кінцевими зупинками). За словами очевидців, потяг може зупинитися «на вимогу». Квитки для проїзду можна придбати тільки сівши в потяг в провідника. Щосереди, у «базарний день», до потяга чіпляють два додаткові вагони.

Повідомляє Північ-інфо посилаючись на Володимирецьку РДА.