Цьогоріч батьки дітей, які потребують особливої соціальної уваги, самостійно обиратимуть заклади оздоровлення в межах Рівненщини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівне нської обласної ради.

Під час обговорення питання про внесення змін до Обласної програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2014-2017 роки начальник управління у справах молоді та спорту Віталій Ліпський зазначив, що цього року в силу вступить новий порядок надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок.

Відтепер тендер на закупівлю путівок проводитися не буде, оскільки торги вигравали заклади, які надавали найдешевшу вартість послуг та, відповідно, не високу якість. Нині ж батьки самостійно обиратимуть заклад, де відпочиватиме дитина, та укладатимуть з ним тристоронню угоду, за участі обласного центру організації оздоровлення. Обсяг грошової допомоги для придбання путівок встановлений на рівні двох прожиткових мінімумів для дітей віком від 6 до 18 років, тобто близько 3400 гривень.

Також голова постійної комісії Алла Черній рекомендувала активніше долучати до процесу співфінансування цієї програми місцеві органи самоврядування, зокрема районні ради та об’єднані територіальні громади.