Каміни здобувають зараз усе більшу популярність, і не тільки тому, що це данина моді. Вони дають можливість зробити наш будинок затишним та індивідуальним, вони прикрасять його і дозволять не залежати від примх природи або комунальних служб. Сучасні каміни не тільки красиві, але чудово справляються з підтриманням тепла в будинку і можуть бути корисні у вирішенні багатьох інших проблем.

Дров'яні каміни

Сучасні квартири не пристосовані для установки дров'яного каміна. Але є винятки, особливо для елітних квартир. Щоб зрозуміти створені у вашій квартирі необхідні умови, зверніться до пристрою дров'яного каміна. Він складається з порталу, топки, димосборніка і димоходу. Портал - це зовнішня частина каміна, його обличчя. Топка - спеціальна камера, де відбувається горіння. Димозбірник - закрита камера над топкою - збирає і переводить продукти горіння в димар. Димар - вертикальна труба для виведення продуктів згоряння і забезпечення тяги. Якщо все це реально вбудувати - то вам пощастило!

Для установки дров'яного каміна в квартирі знадобиться провести експертизу технічного стану комунікацій і отримати дозвіл на його установку. Правда, всі ці зусилля будуть винагороджені: живе полум'я, крісло, плед і чашка чогось гарячого - чудовий відпочинок після міської суєти.

pic

Газові каміни

Встановити в квартирі газовий камін простіше, ніж дров'яної. По-перше, сама конструкція такого виду каміна менше важить. По-друге, вимоги до стану комунікацій спрощені, отримати дозвіл на його установку в багатоквартирному будинку легше. По-третє, газові каміни не вимагають спеціально обладнаного місця для зберігання дров та інвентарю.

Газові каміни встановлюють в добре провітрюваних приміщеннях, уникаючи протягів. Комунікації для такого каміна: електропроводка, газопровід і витяжку, закладають відповідно до рекомендацій контролюючого органу. Газовий камін, як і його дров'яний аналог, створює затишну атмосферу у вітальні за рахунок живого полум'я і тепла.

pic

Електрокаміни

Один з найбільш зручних видів камінів для квартири - електрокамін. Він естетичний, економічний, простий у використанні і не вимагає спеціальних навичок з установки і догляду. Все, що потрібно для установки електрокаміна – надійна електропроводка. Найзручніший і невибагливий варіант - купив, вийняв з коробки, встановив і підключив.

Крім естетичної складової, електрокамін використовують в якості обігрівача. Правда, якщо він потрібен вам для цієї мети, заздалегідь оцініть стан електропроводки в будинку: чи витримує вона 2,5 кВт / год, поки камін працює в режимі обігріву. І ще важливо знати, що електрокамін в режимі обігріву спалює кисень, повітря в приміщенні стає сухим.

pic

Екокамін або біокамін

Цей вид камінів з'явився порівняно недавно. Своєю популярністю екокаміни зобов'язані можливості об'єднувати в собі позитивні сторони інших видів камінів. У їхньому арсеналі живе полум'я, тепло, мобільність, варіанти дизайну, простота установки і відсутність необхідності в створенні додаткових технічних умов. Конструкція екокамінів складається з камери, всередині якої знаходиться пальник. Полум'я підтримується за рахунок спиртового розчину, який заливають в резервуар під пальником. Потім камін розпалюють.

Екокамін можна встановити де завгодно, головне, щоб приміщення провітрювати, а десь поблизу зберігався невеликий вогнегасник. Екокамін простий в експлуатації, але вимагає точного дотримання інструкції, так як є джерелом відкритого полум'я. При покупці біокаміна вам не один раз розкажуть про те, як його правильно експлуатувати.

pic

Фальшкамін

Камін в квартирі - справжнє задоволення. Якщо бажання володіти каміном перевищує ваші фінансові можливості - можна спорудити портал і прикрасити на перших порах свічками. Прийде час, і на місце свічок ви встановите справжній камін.

pic

Тепер ви знаєте, який саме камін вам потрібен. Ми в соціальних мережах: ВК ФБ