Вони стурбовані тим, що закупівельні ціни на молоко в Рівненській області занижені, а вартість цукру завищена. Його виробники взагалі порушують рамки чесної конкуренції - стверджують антимонопольники. Відтак, недобросовісних конкурентів постійно контролюють та штрафують.

На ринку молока рівненський антимонопольний комітет вже з початку року оштрафував три підприємства за порушення конкурентного законодавства. Адже деякі заготівельники молока скуповують його в людей за заниженими цінами. Прикриваються тим, що ринок на Рівне нщині , мовляв, не надто конкурентний, в порівнянні з іншими регіонами.

Не краща ситуація і на регіональному ринку цукру. Антимонопольники зараз вивчають причину його здорожчання. І вже обіцяють покарати тих заготівельників, які від одних приймають цукровий буряк за вищою ціною, а фермерам та іншим сільгосппідприємствам платять за нього менше.

Дубенський цукровий завод ТзОВ Нива вже двічі штрафували - за неподання інформації та за зловживання монопольним становищем на цьому ринку. З Овас цукор ситуація аналогічна. Окрім цього антимонопольний посилено контролює ринок паливно-енергетичного комплексу, медицини та житлово-комунальних послуг. І вже з початку року оштрафували порушників конкуренційного законодавства на чверть мільйона гривень.