Відсьогодні на Поліссі можна зустріти експедицію Ukraїner, яка подорожуватиме чарівним місцями Рівненщини.

Учасників експедиції цікавлять справжні люди і їх заняття, цікавлять перетворення міських і сільських просторів, вони шукають тих, хто створює щось нове або відновлює забуте. Експедитори просять познайомити їх із такими людьми.

Якщо Ви знаєте чим унікальна наша Рівне нщина, заповніть анкету ТУТ.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ДОВІДКА:

Після того, як із медіа-простору України зник National Geographic, на його заміну не з’явилося проекту для шанувальників інтелектуальних медіа та несподіваних географічних відкриттів.

Останні кілька десятків років українці активно емігрували або переїжджали до великих міст — поступово залишали свої землі, так нічого про них і не дізнавшись. Історії невеличких поселень не ставали медійними, а залишалися у родинних архівах і поступово затиралися у пам’яті.

Зазвичай наша держава опиняється у фокусі світових ЗМІ через політичні та економічні проблеми, війну чи природні катаклізми. Та невелика кількість іноземців, що сюди приїздить, описує Україну зовсім не так, як це роблять наші ЗМІ. Сторонньому оку Україна відкривається несподіваною, цікавою, непередбачуваною і кольоровою. Але якою бачать свою країну самі українці? Чому, повертаючись із закордону, в першу чергу вони звертають увагу на сірість, негатив, неввічливість та грубість великих міст. Можливо тому, що медійно Україна для самих українців має недобрий вигляд?

Внутрішній туризм в Україні розвинений слабо, розгалуженість транспортної системи теж недосконала. Доволі багато українців взагалі ніколи не покидали межі своєї області. Ті ж із нас, хто багато подорожує Україною, можуть помітити, як мало ми знаємо про сусідні регіони і про свою країну в цілому.

Для того, аби це змінити, ми започатковуємо Ukraїner — новий медіа-проект, який має на меті шляхом ретельних досліджень зрозуміти і сформулювати, ким ми є.

Експедиція триватиме півтора року і охопить усі 14 історичних земель України — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. Ми почнемо із західної частини України і усе літо будемо знайомити вас із Закарпаттям. Ви можете долучитися до нашої подорожі — відкрити нам свою унікальну місцевість та познайомити з дивовижними людьми.

Ukraїner розповідатиме пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей, мистецтво та їжу. За результатами експедиції ми плануємо створити сучасні путівники Україною кількома мовами. Що для цього потрібно? Перш за все — ваш читацький інтерес і довіра.