Нові матеріали, актуальні тенденції, розумна техніка - ділимося ідеями, які вам точно захочеться повторити у власному будинку

Виробники меблів і техніки не стоять на місці, дизайнери не втомлюються відкривати все нові матеріали і декоративні прийоми, з'являються несподівані тренди - ми постаралися зібрати все це воєдино і підготували для вас 10 свіжих ідей, які стануть в нагоді при облаштуванні зручної сучасної кухні.

1. Свіжий погляд на конфігурацію гарнітури

Нова тенденція в дизайні кухонь - максимальний відхід від традиційних шаф, полиць і звичних схем їх розташування. Світові виробники пропонують поглянути на кухню як на житловий, багатофункціональний простір, що передбачає щось більше, ніж просто приготування їжі і зберігання посуду.

Не обмежуйте себе стандартним набором елементів: виходьте з власних потреб при облаштуванні кухні. Додавайте стелажі, ніші, підвісні конструкції, вітрини, консолі, комоди - або, навпаки, відмовтеся від усього зайвого, залишивши найнеобхідніше. Створюйте кухню саме такою, якою вам хочеться її бачити.

pic

2. Система очищення води

Сучасна кухня немислима без турботи про здоров'я і вбудованої системи очищення води. Нехтувати цим моментом не варто: адже від води, яку ми п'ємо і використовуємо в приготуванні їжі, в значній мірі залежить самопочуття всієї родини.

pic

3. Прихована індукційна панель

Індукційні варильні панелі стають все більш популярними завдяки зручності експлуатації і високому рівню безпеки. Однак технології продовжують розвиватися - і ось уже дизайнери пропонують панелі, практично повністю вбудовані в стільницю (так, що на поверхні видно лише елементи управління).

pic

4. Кухні, що трансформуються

Ще один безумовний тренд інтер'єру сучасних кухонь - можливість трансформації. Робочі зони, що ховаються за розсувними дверима, поворотна барна стійка, висувна стільниця і всіляка вбудована техніка - всі ці прийоми дозволяють максимально вписати гарнітуру в житловий простір і зробити інтер’єр більш зручним.

pic

5. Сенсорне відро для сміття

Технології дісталися навіть до такого, здавалося б, непримітного предмета кухонної обстановки, як відро для сміття. Виробники оснастили його сенсорними датчиками і подарували нам можливість позбавлятися від сміття, не торкаючись кришки і не натискаючи ніяких педалей. Що, погодьтеся, досить зручно.

pic

6. Нестандартний кухонний фартух

Облаштування сучасної кухні передбачає новий погляд на багато деталей, в тому числі і на фартух. Найвідоміші світові дизайнери пропонують використовувати для цієї мети не самі звичні матеріали: грифельну фарбу, натуральне дерево, дзеркальну плитку, гальку, листи металу. Такий нестандартний кухонний фартух може виконувати найрізноманітніші функції, від практичних до декоративних.

pic

7. Продумане внутрішнє оснащення гарнітури

Роздільники для ящиків, додаткові аксесуари для полиць і шаф, гачки, контейнери, коробки - сучасний кухонний гарнітур немислимий без гідного наповнення, який спрощує зберігання і допомагає в організації простору.

pic

8. Незвичайні матеріали фасадів

Виробники меблів шукають можливості застосування нових матеріалів не тільки для кухонного фартуха, а й для фасадів гарнітура. Так, серед натуральних зносостійких актуальних матеріалів можна виділити кам'яний шпон, метал, загартоване скло.

pic

9. Подрібнювач відходів

Маленька функціональна деталь, серйозно полегшує життя господаркам і допомагає уникати засмічень.

pic

10. Різнорівневе освітлення

Комфортну сучасну кухню неможливо уявити без продуманого різнорівневого освітлення. Часи єдиного люстри в центрі стелі залишилися в минулому.

pic