Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що Варшава не визнає анексію Криму і підтримує територіальну цілісність України в межах її кордонів, визнаних міжнародним правом.

Про це інформує Кореспондент.

«Польща не визнає так звану анексію Криму і непохитно підтримує територіальну цілісність України в межах її кордонів, визнаних міжнародним правом», - йдеться в офіційній заяві МЗС.

Відтак, Польща закликала Росію припинити окупацію півострова.

«Доти ми виступаємо за збереження санкцій з боку Європейського Союзу, США, Канади та інших країн щодо Росії у відповідь на її незаконні дії. Відновлення основ, що лежать в основі співробітництва і безпеки в Європі, має бути пріоритетом для всього євроатлантичного співтовариства», - заявили в міністерстві.

У заяві також говориться, що в Польщі стурбовані ситуацією з правами людини в анексованому Криму, особливо стосовно кримських татар. Такий стан справ, на думку Варшави, є прямою загрозою для країн Чорноморського регіону і сприятливою умовою для дестабілізації всієї території Східної та Південної Європи.

«Неможливість структур ООН, ОБСЄ і Ради Європи працювати в Криму, привела до створення «сірої зони» беззаконня в самому серці Європи», - наголосили в польському МЗС.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv