“Залізний кінь” займає пішохідну зону, в той час як молода матір з немовлям в колясці прямує проїжджою частиною вздовж вулиці Словацького. Таку картину у Рівному зафіксував житель міста Олександр Мельничук. Світлиною поділився в соціальній мережі Facebook.

Така ситуація викликала обурення у користувачів соціальних мереж. Рівняни пропонують різні методи вирішення даної проблеми та способи притягнення до відповідальності невдалих паркувальників. Серед них: ініціатива встановлення стовпчиків, заборона зводити новобудови без достатнього розміру парковок і навіть агітація до спускання шин таких “нахабних” автомобілів.

За словами Олександра, автівки стояли стояли так кілька годин, а патрульні на виклик не приїжджали.

"Коли прибули патрульні, 23 березня об 11:28 — водіїв не було. Як відомо, у патрульних багато викликів, через це чекати на власників було проблематично. Авто не так суттєво заважають руху, щоб використовувати евакуатор," - повідомила Оксана Юрченко, речниця патрульної поліції Рівного.

Причину подібних проблем пояснює прогалинами в законодавстві щодо неможливості виписування штрафів без осіб, котрі вчинили правопорушення.

Ймовірно, відчуття безкарності поки і дозволяє водіям іноді "забути" про правила паркування та призначення тротуарів, але варто памятати, що колись і в пішоходів може урватись терпець.

ДО ТЕМИ: Правила дорожнього руху: Зупинка і стоянка

"Дайте пройти!"

pic

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv