(*Пісні рецепти: арахісова паста.*) Арахісова паста дуже популярна в Америці. І не дарма, адже це дуже поживна і смачна закуска. Її можна додавати у випічку, суп, салати, а можна просто намазувати на хліб як бутерброд.

Тобі знадобиться:

Арахіс 200 г

Сіль ½ ч.л.

Мед 5 г

Арахісове (рослинна або оливкова) олія 20 мл.

Як приготувати:

Для початку обсмаж арахіс. Духовку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Арахіс потримай під струменем води, щоб змити пил і розклади на деку рівним шаром.

Читайте також: Сочевиця з грибами.

Приблизно через 5 хвилин почне чутися потріскування, це лопається верхня оболонка. Деко можна виймати з духовки і відставити, щоб дати горіхам остигнути. За цей час вони будуть продовжувати досмажуватися зсередини. Якщо ти любиш більш насичений смажений смак, то потримай горіхи в духовці ще 5 хвилин. Оболонка підсохне і буде видно тріщинки.

Очисти горіхи. Бери горіхи невеликою жменькою і три між долонями, лушпиння легко відійде.

Щоб відокремити її від горіхів можна скласти все разом в глибоку ємність (наприклад мірну кружку) і злегка потрясти, щоб великі горіхи опинилися на поверхні, а дрібні шматочки лушпиння внизу.

Засип арахіс в блендер, додай сіль і мед (півтори чайної ложки) і подрібни на великій швидкості протягом 1 хвилини. Відскреби пасту зі стінок, додай 2-3 столові ложки рослинної олії і подрібни ще протягом 2 хвилин. Паста стане м'якою і пластичною. Готову пасту зберігай у холодильнику.

Джерело