На Рівненщині розпочався щорічний конкурс проектів розвитку територіальних громад Рівненської області.

"Цьогоріч на реалізацію проектів з обласного бюджету виділено 800 тисяч гривень. Це більше, ніж минулого. Ми розуміємо, що такі конкурси необхідні громадам. Адже вони здатні максимально об’єднати потенціал громади і влади. Громади вчаться самостійно писати якісні проекти та їх реалізовувати, залучати кошти з різних джерел. А це сприяє розвитку не тільки самої громади, а й території в цілому", - зазначив заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко під час засідання конкурсної ради.

На конкурс можуть подаватися ініціативи, що розроблені ОТГ, сільськими, селищними, міськими та районними радами.

А також спільні – подані кількома громадами.

Максимальний розмір гранту складатиме 100 тисяч гривень. Водночас власний внесок громад у реалізацію задуманого має бути не менше 30 % від загальної вартості.

Проекти Конкурсу повинні відповідати одному або кільком з пріоритетних напрямів. А це – енерго- та ресурсозбереження, вдосконалення системи надання соціальних послуг та розвиток підприємництва.

Окрім того, в рамках Конкурсу будуть проведені тренінги - 19 квітня в місті Рівне та 25 квітня в Сарнах. Там навчатимуть громади, яким чином підготувати якісні проекти.

Лише минулого року громади реалізували 15 ініціатив.

Серед них – реконструкція вуличного освітлення та водопостачання, встановлення систем опалення у соціальних закладах, облаштування сучасного парку, спортивних майданчиків та ігрових комплексів. Найактивнішими були громади Здолбунівського, Демидівського, Млинівського районів та Острога.

Подавати свої заявки громади можуть до 19 травня.

Остаточне рішення щодо визначення проектів-переможців прийматиме Конкурсна рада, до якої увійшли представники влади, депутати обласної ради та громадськість.

Проекти потрібно надсилати на адресу 33028, м. Рівне , а/с № 201, а також на електронну пошту vrcrivne@gmail.com з поміткою «На Конкурс».

Консультації щодо підготовки проектів для участі у Конкурсі можна отримати до 17 травня 2017 року у Волинському ресурсному центрі.