Залагоджуючи свої «проблеми із законом», мешканець Здолбунівщини потрапив в іншу халепу.

На початку лютого 2017 року інспекторами дорожнього нагляду Здолбунівського відділення поліції на чоловіка, який будучи позбавленим права керування транспортними засобами, керував автомобілем у стані сп’яніння і від проходження тесту на стан сп’яніння відмовився, складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, а автомобіль направлено до майданчика тимчасового тримання транспортних засобів Здолбунівського відділення поліції Острозького відділу поліції ГУ Національної поліції в Рівне нській області.

Під час огляду зазначеного автомобіля працівниками поліції виявлено та вилучено згорток грошової купюри заповнений наркотичним засобом – канабісом (марихуаною), що стало підставою для реєстрації кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Через кілька днів чоловік з метою уникнення кримінальної відповідальності та повернення вилученого поліцією автомобіля, запропонував службовій особі органів Національної поліції України «вирішити» його проблеми та надав неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 1500 грн.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще й за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України(пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду та надання такої вигоди за вчинення та не вчинення службовою особою в інтересах того хто пропонує та надає таку вигоду дій з використанням наданого їй службового становища).

За результатами досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні Здолбунівська місцева прокуратура направила до Здолбунівського районного суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості.

Вироком Здолбунівського районного суду від 23.03.2017 чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України, та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн. Водночас, судом конфісковано у дохід держави грошові кошти, що надавалися як неправомірна вигода.

Інформує керівник Здолбунівської місцевої прокуратури Рівне нської області - Григорій Нижник.