Учора, 30 березня, до поліції повідомила 92-річна рівнянка, що дві невідомі жінки, які назвалися працівниками одного з підприємств із надання комунальних послуг, викрали у неї 50 тисяч гривень.

Зловмисниці завітали до пенсіонерки вранці під приводом перевірки лічильників. Зайшовши у помешкання, жінки пильно його оглядали. Вони завели з власницею квартири розмову про застаріле обладнання, і зауважили, що можуть відразу зробити «гарну» послугу, замінивши на нове.

Далі аферистки почали випитувати у бабусі про гроші, мовляв заміна коштує 400 гривень. Пенсіонерка, показавши на картонну коробку біля холодильника, зазначила, що відкладає з пенсії на «чорний день», відтак має трохи грошей. Аби відволікти увагу жінки, злодійки постійно про щось говорили, ходили по квартирі. Коли незнайомки вже залишили помешкання, господиня виявила, що коробка, у якій знаходилось 50 тисяч гривень порожня.

За фактом крадіжки розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють осіб зловмисниць та закликають громадян бути пильними, не довіряти незнайомим особам, якщо вони називаються працівниками тієї чи іншої установи, обов’язково перевіряти у них відповідні документи.

Інформує відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv