Обліпихова олія - це справжній еліксир краси. Адже, вона здатна прискорити лікування практично всіх захворювань і недуг. Рівнянки використовують його для збереження власної краси. Колір і чистота шкіри, міцні нігті, довгі вії і густі волосся - все це можуть забезпечити властивості екстракту з ягід обліпихи.

Для тіла

Якщо змащувати соком обліпихи проблемні ділянки шіри, вони поступово зникають і більше не з'являються, а особа набуває здоровий і свіжий колір. ванночки з настоєм гілочок і листя обліпихи розм'якшують суху шкіру на стопах, а загальні ванни з обліпихою омолоджують шкіру всього тіла, живлячи її вітамінами і мінералами.

Для обличчя

Добре очищає шкіру обличчя пілінг з обліпихою. Треба змішати подрібнені ягоди з 1 ст.л. сметани або йогурту, нанести на обличчя, обережно масажувати декілька хвилин, змити теплою водою. Такий пілінг дуже ефективний при лупиться шкірі. Також дуже корисна - омолоджуюча маска для обличчя та шиї - з обліпиховою соком і медом. Сік треба вичавити з свіжих ягід - вистачить 1/2 ч.л., і збити його з 1 ч.л. меду - якщо шкіра суха; при жирній шкірі замість меду беруть сирий яєчний жовток. Суміш наносять на обличчя і шию на 20 хвилин, змивають теплою, а потім холодною водою і змащують обличчя кремом за типом шкіри, додавши 1-2 краплі олії обліпихи.

Для волосся

З обліпихою, її соком і олією можна робити маски для волосся - волосся стане блискучим і здоровими. Маску зі свіжими ягодами обліпихи тримають на волоссі близько години, потім змивають теплою водою з шампунем. Ягоди (300 г) миють, розминають в пюре (краще протерти через сито), завдають цю масу на волосся, прикривають плівкою і махровим рушником.

Для рук та нігтів

Ваші руки та нігті теж потребують постійного догляду, а обліпиха пом'якшує шкіру, загоює ранки та тріщинки, зміцнюють нігті і робить їх здоровішими. Для шкіри рук хороша маска з обліпихою, яйцем і вівсяними пластівцями.Нігті будуть рівними і красивими, якщо перед процедурою манікюру потримати кисті рук в теплому насиченому відварі гілочок, листя і ягід обліпихи. Також можна зробити маску для нігтів з маслом обліпихи, додавши його до свого крему.

Отож, користуйтеся цими рецептами і вже за декілька тижнів ви побачите приємний результат. Адже краса насправді доступна всім!