У сучасному світі небезпека чатує на нас практично на кожному кроці. Багато дорослих людей не можуть дати ради в кризових, небезпечних для людського життя та здоров`я ситуаціях. А що й говорити про дітей? Саме тому вже не перший рік у весняний період, коли проходить тиждень здоров’я дитини, в приміщенні Рівненського садка №56 проводиться семінар з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Даний захід цьогоріч відвідали представники дошкільних навчальних закладів Здолбунова, Костополя, Рівного та інших районів. Задля обміну досвідом, обговорення нововведень з питань безпеки та цивільного захисту.

Організатори та координатори проекту зізнаються, що роблять усе для безпеки маленьких громадян України:

«Головним результатом є те, що наші діти мають відповідні знання з ОБЖ, вміють діяти, поводитись зі сторонніми людьми, вони вміють поводити себе, коли залишаються самі вдома, покликати на допомогу, коли це потрібно. Діти знають, що таке сигнал «увага всім», вміють користуватися ватно-марлевими пов'язками».

Проведення тижня безпеки дитини не є марними, адже траплявся ряд небезпечних випадків, у яких діти точно знали, як вчинити правильно.

Не виключенням стала історія чотирирічного рівнянина Богдана. Хлопчик, бавившись поблизу бульвару Хмельницького, витягнув товариша з каналізаційного люка, тому що отримав в садочку відповідні знання.

Не тільки хлопчик Богдан проявив себе, розповідає Наталя Яковець, завідувач обласного методичного кабінету. Траплялися й багато інших небезпечних для життя і здоров’я дитини випадків. Серед них і ситуація, коли хлопець врятував друга під час літніх змагань.

Проте, донести матеріал діткам такого юного віку зазвичай досить складно.

«Залежить від вихователя, як він знайде дорогу до дитячого серця, як подасть ці знання . У нас є талановиті педагоги, які подають матеріал в ігровій формі, для кращого сприйняття та засвоєння необхідного матеріалу дітьми», - говорить пані Наталія.

Для більшої ефективності таких тижнів безпеки належна робота проводиться не тільки з дітками, а й з педагогами і навіть батьками. Проте слід пам'ятати, що головним гарантом безпеки вашої дитини є постійний контроль та батьківський нагляд!

pic