На сайті Державної міграційної служби України запрацював новий онлайн-сервіс перевірки недійсних документів.

Тож відтепер жителі Рівне нщини отримали змогу швидко та безкоштовно зробити перевірку у базах даних – недійсних, викрадених або втрачених паспортів міграційної служби та Міністерства внутрішніх справ.

Сервіс буде особливо корисним для громадян та організацій, які довіряють свої кошти та/або майно іншим громадянам і покликаний викорінити окремі види шахрайства за допомогою підроблених паспортів.

Найбільш відомим видом шахрайських оборудок є отримання кредитів та позик за чужими документами, у яких переклеєна фотокартка, але є і інші схеми, наприклад, у взаємовідносинах орендар-орендодавець житла, прокат обладнання та інструментів тощо.

Разом з тим, зайшовши на сайті ДМС розміщено послуги:

- запису на електронну чергу до підрозділу міграційної служби на зручний час не більше як за два тижні для оформлення документів. На Рівне нщині така послуга буде впроваджена у травні.

- перевірки стану оформлення паспорта;

- персонального формування розрахуноку вартості послуг та виписки рахунків з реквізитами для оформлення паспорту для виїзду за кордон;

- перевірки, як буде виглядати транслітерація Вашого прізвища та ім'я у паспорті громадянина України у формі картки та у паспорті громадянина України для виїзду за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент проголосував за безвізовий режим для України

Скільки рівняни будуть відпочивати на Великдень?

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv