Український автогонщик.

Чому Ви обрали спорт? Будучи ще школярем, я почав займатися футболом. А вже з футболу я перейшов в автомобільний спорт.

Грав у команді групи підготовки рівненського "Авангарду", виступав на Чемпіонаті України. І коли вже призвали мене до армії, я продовжив свою футбольну спортивну кар'єру в СКА "Львів". Я потрапив туди разом з декількома рівненськими футболістами, і ми вже грали сезон разом. Після травми мене перевели зі спортивної роти в частину, і я, маючи посвідчення водія, попросився і почав возити начальника спортивного клубу у Львові.

Я розумів, що після травми я в основу футбольної команди не потраплю, а в запасі грати я не хотів. Але було бажання лишитися у Львові, тому я вирішив стати водієм.

Саме у Львові я познайомився з авто- та мотогонщиками, після чого мене поступово почало затягувати в технічні види спорту. З часом я повернувся назад до Рівного, влаштувався на роботу водієм і активно шукав виходи на рівненську гоночну команду, щоб можна було почати займатися автоспортом.

У 80-х роках це було проблематично. Коли звільнявся з роботи, я розумів, що мені потрібно переходити на роботу в таксопарк або ж в ДОСААФ. І в своїх 22 роки, що було надто складно в 80-у році, я потрапив на роботу в таксопарк. А вже в 1982 я випадково потрапив до команди і поїхав на перші свої Всеукраїнські змагання представляти Рівне нську область. Після цього зрозумів, що моє життя буде пов'язане саме з автоспортом.



pic

Розкажіть про свою першу перемогу? Свою першу медаль я привіз з Ужгорода. Це були Всеукраїнські змагання, де я виграв швидкісне маневрування. У 1985 році я став чемпіоном України, вигравши авторалі. В особистому заліку мені Чемпіоном Союзу мені так і не вдалося стати. Я в Союзі був 4 в особистому заліку, а в командному - Україна була і срібним, і бронзовим призером.

Що потрібно для того, щоб досягти висот у Вашому виді спорту? Знати дуже добре технічну базу і, звичайно, завжди бути впевненим у своїх діях.

Чи підтримує цей вид спорту держава? Чи все власними коштами? З власного досвіду скажу, що краще власними силами і власними коштами. А державні кошти хай направляють на оновлення стадіонів.



pic

Чим займаєтесь зараз? Зараз я працюю в клубній школі, викладаю майстерність керування авто. Реклами про це не даємо, адже приділяємо своїм учням досить часу, щоб добре навчити їх керувати автомобілем. І почали активно займатися організацією проведення змагань. В цьому році ми ввійшли в два чемпіонати - Чемпіонат України з трекових гонок та ЧУ з автослалому. Також є задумка відкрити юнацьку школу з автоспідвею.

Ваші поради молодим водіям. В першу чергу - дотримуватися швидкісного режиму, інтервалів, дистанції. Всі без винятку повинні дотримуватися правил дорожнього руху.

pic