У селі Дубляни на Демидівщині під дошкільний заклад реконструювали школу початкових класів.

Тут навчалося лише 4 учні, тому приміщення вирішили переобладнати під дитсадок. Планується, що спочатку тут виховуватиметься 30 дітей, проте з часом їх кількість збільшиться.

"Садок облаштовують задля того, аби розвантажити демидівське «Сонечко». Адже в останньому наповнюваність у групах перевищує норми. Так, на даний час заклад відвідує 160 дошкільнят, на черзі – ще стільки ж. Це й спричинило справжній дефіцит місць", - розповів Демидівський сільський голова Олексій Яремчук.



pic

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщину прямує експедиція Ukraїner

За його словами, це буде сучасний заклад. У будівлі вже влаштували очисні споруди та тепломережі, збудували котельню на тверде паливо та встановили котел. Ще замінили вікна, утеплили горище та перепланували класи.

Наразі у садок закуповують меблі. Також впорядковують прилеглу територію – наводять благоустрій та встановлюють дитячі майданчики.

Будівлю планують здати в експлуатацію цього року, ближче до літа. Загальна вартість проекту – близько 6 мільйонів гривень. Цього року на його завершення з обласного бюджету виділили 2 мільйони гривень, а з місцевого – 100 тисяч.



pic

Як розповів голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко, розпочату торік роботу щодо створення додаткових місць для дошкільнят, продовжать в 2017-му. Він переконаний, що дітей потрібно повністю охопити дошкільною освітою задля їх повноцінного розвитку.

«Торік створили 836 додаткових місць у дитсадках. Вдалося це зробити завдяки коштам, які виділялися з бюджетів різних рівнів на завершення «заморожених» будівництв. Цього року дитячі садочки будуються у Радивилівському, Здолбунівському, Корецькому, Рівне нському та Демидівському районах,», - зазначив Олексій Муляренко.



pic



pic

Інформує прес-служба Рівне нської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перелік аптек на Рівне нщині , які надаватимуть безкоштовні медикаменти

Чи отримає кошти на реалізацію своїх проектів молодь Рівне нщини?

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv