З робочим візитом у Смизьку об'єднана громаду Дубенського району завітали консультанти з питань децентралізації проекту ПУЛЬС Рівненського регіонального відділення АМУ. Там разом з керівництвом громади обговорили проблемні питання.

З’ясувалося – що громада потребує ЦНАП, оскільки є чисельною. Наразі жителі громади за потрібними довідками їздять у Дубно, тож місто пропонує у громаді відкрити власну філію, аби послуги були більш доступними для людей.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла присутнім, як планувати робочий штат працівників, які надходження потрібно контролювати першочергово. З бухгалтерами обговорили проблемні питання, та з’ясували механізм фінансування освітньої галузі.

Консультант з економічного розвитку Руслана Стасюк – окремо попрацювала з фахівцем, який займається проектним менеджментом громади. Переглянула, які вже є ідеї та напрацювання, адже нині оголошено чимало конкурсів для громад, де є можливість отримати значне фінансування.

Вагому фінансову підтримку Смизька громада отримує від підприємств, які працюють та розвиваються. Тут вже збудували міні-футбольне поле для дітей , тепер громада приймає перший дитячий футбольний фестиваль "Я - патріот", у якому беруть участь команди з усіх куточків України. У місцевому парку облаштували «Алею миру», нині працюють над створенням опорної школи.



pic

Консультанти наголосили про важливість напрацювання плану соціально-економічного розвитку громади, адже організаційні моменти поступово вирішаться, а для подальшої успішної роботи ОТГ, потрібно мати напрацювання вже сьогодні.



pic Повідомляє Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv