(*Свята кожен раз стають випробуванням. Якщо на Великдень ви смакували «по повній програмі», пора повертатися до нормального життя. Ось прості рекомендації по розвантаженню, які повинні сподобатися вашому організму!*)

Порада 1: Правильно почніть день

Починати день з цілющого напою - відмінна ідея для очищення від токсинів. Звичайно, тут мається на увазі зовсім не ваша звичайна філіжанка кави. Якщо ви дійсно хочете зробити що-небудь корисне для свого організму, доведеться міняти звички - починайте ранок зі здорових напоїв!

Наприклад, додайте в чашку гарячої води трохи лимонного соку, пару скибочок свіжого імбирного кореня і трохи каєнського перцю. Може бути, це не найсмачніше питво на світі, але воно вас підбадьорить і дасть організму те, що йому потрібно!

Порада 2: Відмовтеся від кави, чорного чаю, газованих напоїв і спиртного

На вихідних ви, напевно, встигли насолодитися багатьма з перерахованих напоїв. А тепер пора забути про них на час. Це дійсно не найкраща компанія для вашого організму, і якщо ви спробуєте пожити без них хоча б пару днів, ваш стан помітно зміниться.

Тим, хто з працею приходить до тями без своєї звичайної ранкової кави або післяполудневої баночки коли, можуть допомогти інші, більш природні способи пробудження. Наприклад, ви можете вибрати зелений чай, пити більше води, трохи позайматися спортом або вийти подихати свіжим повітрям.

Порада 3: Пийте багато інших рідин

Впоравшись з напоями, які не йдуть організму на користь, пора поговорити про найважливішого борця із зневодненням - чисту воду. Вода й справді незамінна, так що візьміть за правило випивати не менше двох літрів щодня.

Але якщо вам набрид смак води, або ви віддаєте перевагу пити щось ще, є альтернатива. Свіжі фруктові та овочеві соки стануть джерелом вітамінів і мінеральних речовин, які допоможуть вашому тілу очиститися і освіжитися після великодніх страв. Тільки врахуйте, що фруктові соки, як правило, дуже солодкі - тим, хто намагається схуднути, краще переключитися на набагато менш калорійні овочеві соки.

Порада 4: Віддавайте перевагу фруктам на сніданок

Якщо вам вдасться перейти в основному на фрукти в першій половині дня, можете вважати, що ви вже багато чого досягли, незважаючи на те, що день ще толком не почався. Фрукти насичують організм вітамінами і біологічно значущими елементами, а також дарують заряд енергії для початку нового дня.

Фрукти - відмінний вибір для сніданку, оскільки в них досить багато цукру. Але з тієї ж причини вони можуть бути не кращим варіантом для вечірнього харчування. Насолоджуйтесь соковитими плодами, отримуючи необхідні поживні речовини вранці - це допоможе швидше «розвантажити» організм після Пасхи.

Порада 5: Їжте більше овочів

Овочі - відмінний продукт для детоксикації, гідний стати основою вашого раціону! Щоб привести свій організм в порядок після рясних великодніх застіль, по можливості переходьте на свіжі органічні продукти, багаті якісними поживними речовинами.

Якщо хочете, можете навіть спробувати виключити всі продукти тваринного походження і зосередитися на овочах в своєму харчуванні. Відмовтеся від м'яса, молочних продуктів, яєць - замініть їх сочевицею, бобами, насінням або горіхами. Спочатку важкувато, проте це дозволяє організму гарненько очиститися.

Порада 6: Уникайте готової їжі та напівфабрикатів

Хоча можливість вибирати органічні продукти є не завжди (вони можуть бути дорогими та іноді їх важко знайти), ви все-таки можете намагатися їсти здорову і необроблену їжу.

Їжу рекомендується готувати з нуля, уникаючи всього, що пройшло попередню обробку і підготовку. Заморожена піца або суп з банки, звичайно, вас не вб'ють, але від подібних страв краще триматися подалі - як мінімум в період детоксикації. Це піде на користь вашому організму!

Порада 7: Не голодуємо, а харчуємося частіше

Голодування після переїдання або посиленого харчування при малій рухливості не тільки не дасть взагалі ніякого результату для очищення організму і схуднення, але і зашкодить йому. Кишечник і шлунок просто перестануть працювати. Через це токсини стануть вбиратися в кров і отруювати організм. Тому правильним підходом стане часте харчування, 4-5 разів на день невеликими порціями (не більш жмені). Для кращого ефекту приймайте їжу в один і той же час.

Порада 8: Не забувайте про шкіру

Через всі святкові потрясіння (куріння, алкоголь, малорухливий спосіб життя, важка їжа, нерегулярний і ненормований сон) шкіра в першу чергу розповість, як ви провели свята. Щоб привести її в норму, потрібно не тільки очистити організм зсередини, але і робити контрастні вмивання, протирати її кубиками льоду з трав'яних відварів, відмовитися від куріння або максимально його скоротити, повністю відмовитися від алкоголю мінімум на 2 тижні, пити мінеральну воду і повноцінно відпочивати . Добре сходити в лазню, щоб через пори ваше тіло позбулося накопичених стресів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про хрещення дитини?

Привітання з Великоднем