Українська боксерка та дзюдоїстка.

Чому Ви обрали спорт? В мене був вибір: наркотики, алкоголь, - а я хотіла бути іншою, не такою, як всі. Старший брат привив любов до спортує. Тренери розгледіли в мені талант і розкрили його.

Скільки часу у Вас займає тренування? В залежності від періоду підготовки: відновлюючий, передзмагальний, змагальний. Від 45 хвилин до 3 годин та від 1 до 3-х тренувань в день.



pic

Розкажіть про Ваші досягнення? Майстер спорту України з дзюдо, майстер спорту України міжнародного класу з боксу, 5-кратна чемпіонка України з боксу, фіналістка Чемпіонату Європи з боксу, професійний боєць ММА - рекорд 3:0 - три перемоги.

Що потрібно для того, щоб досягти висот у Вашому виді спорту? Дуже важливо знайти хорошого тренера, команду, колектив; встановити системність тренувань, режим; мати чітко поставлені цілі та мрії, і основне - розуміти, для чого та ради чого ти це робиш.

Розкажіть про свої поразки? Поразки - це частина успіху. Я завжди дякую за них, та розумію, що без них не було б моїх досягнень на сьогодні. Спорт навчив мене правильно відноситися до поразок та перемог, звичайно до цього сприйняття був довгий шлях.



pic

Як піднімали свій бойовий дух після поразок? Я довіряю Богу, на все його воля. Перед поєдинком молюсь, щоб дав мені мудрості сприйняти як поразку так і перемогу з миром в серці.

Чи були моменти, коли хотіли покинути спорт? Звісно, і не раз. Причиною цьому були травми, корупція і несправедливе суддівство.

Як Ви оцінюєте спортивну базу? Можливо чогось бракує, якщо так - чого саме? Звичайно, не вистачає. І дуже багато. Насамперед, це спеціалізовані зали. А ті, в яких можна займатися, - платні.



pic

Ваші поради молодим спортсменам. Я прийшла до того, що кожну перемогу потрібно присвячувати Богу. Тому що коня готують до дня битви, а перемогу дає Бог! Тільки з вірою та довірою Богу можна досягти результату, не зважаючи ні на які труднощі. Ми маємо прославляти Бога своїми талантами. Якщо я змогла досягти певних результатів, Ви можете в рази більше. Українці дуже талановиті. Я вірю в тебе - дій!