Ймовірного телефонного шахрая патрульні зловили на "живця".

Учора, 21 квітня, пообіді, рівнянину на домашній телефон зателефонував невідомий та представився його племінником Володимиром і сказав, що йому треба терміново 3000 грн. Також цей "племінник" сказав, що гроші приїде забирати його знайомий. Після цього заявник зателефонував своєму справжньому племіннику, який повідомив, що йому гроші не потрібні і він нікого про це не просив, повідомили у патрульній поліції Рівного. Тоді чоловік зателефонував на службу "102" та повідомив про цю ситуацію правоохоронцям.

Патрульні прибули за вказаною адресою, поспілкувались з заявником та вирішили дочекатись невідомого. Той мав приїхати на маршрутному таксі, щоб зустрітись з ним для передачі грошей через 10 хвилин на вулиці Новодвірський. Неподалік патрульні припаркували своє авто і чекали зустрічі.

Невдовзі, до вказаного місця під'їхало таксі, з якого вийшов невідомий, який почав озиратись та комусь телефонувати. Інспектори підійшли поспілкуватись з ним.

34-річний чоловік помітно нервував і розповів, що приїхав зустрітись із знайомим, який мав його працевлаштувавти на будівництво різноробочим. Але сказав, що приїхав не туди, помилився адресою, і взагалі йому треба на вулицю Тиннівську. Чоловік постійно плутався в свідченях і йому на мобільний весь час хтось телефонував.



pic



pic

Заявнику в той час повідомила дружина, що на домашній телефон знову дзвонив той самий "племінник" та сказав, що його товариш десь затримується і не виходить на зв'язок, тому буде трішки пізніше.

Водій таксі, в свою чергу, повідомив, що пасажир чітко назвав адресу куди їхати, сказав, що їде туди та назад і що за проїзд заплатить після того, як приїдуть, бо в нього немає коштів.

До громадянина застосували спецзасіб кайданки та доставили до міського відділу для встановлення усіх обставин і передали сідчим. Заявника також запросили до міського відділу для написання заяви.