У зв'язку зі значною заборгованістю в поточному році ТОВ «Рівнегаз Збут» змушене було направити неплатникам майже 900 попереджень про відключення газу, для ще 69 споживачів була припинена подача газу, а справи 19 боржників передані в суд.

Борг мешканців Рівне нщини за спожитий газ на 1 квітня 2017 року становив 101,3 млн грн. З початку нинішнього року «Рівне газ збут» направило 878 попереджень про відключення газопостачання за несплату, а також переслало 261 досудове повідомлення. Якщо споживачі-боржники не приступлять до врегулювання ситуації з неплатежами, то компанія припинить подачу газу і направить позов на стягнення заборгованості в суд.

«Ми завжди йдемо назустріч нашим клієнтам, щоб врегулювати ситуацію мирним шляхом. Тому у кожного споживача блакитного палива є можливість подати в компанію заяву на реструктуризацію боргу, що дозволить розділити суму заборгованості і платити її частинами, уникнувши відключення газопостачання », - говорить директор «Рівне газ збут» Леонід Кошельник.

До теперішнього часу «Рівне газ збут» через хронічні неплатежі припинив постачання газу 69 боржникам, в повній відповідності з договірними умовами.

Всі відносини між споживачами газу і постачальником регламентуються Правилами поставки природного газу, затвердженими постановою НКРЕКП № 2496 від 30.09.2015 року та Типовим договором поставки природного газу побутовим споживачам. У договорі зазначено, що в разі несплати боржником суми боргу компанія має право передати справу до суду. Станом на 1 квітня 2017 року в Рівне нській області 19 боржників, справи яких передані до суду, вони винні в сукупності 379,6 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівне нщина: за "липові" документи чоловік сплатить 850 гривень

Варто нагадати, що подальше відновлення газопостачання для всіх відключених споживачів відбувається тільки після погашення заборгованості і сплати всіх витрат газової компанії на роботи з припинення і подальшого відновлення газопостачання. Інформує прес-служба ТОВ «Рівне газ Збут».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv