Суддя Рівненського міського суду Євгеній Сидорук сьогодні розпочав розгляд корупційного протоколу, складеного поліцейськими на міського голову Рівного Володимира Хомка, який, відповідно до матеріалів справи, вчасно не повідомив НАЗК про продаж свого автомобіля «Хюндай Сантафе».

Автомобіль Володимир Хомко офіційно продав водієві свого службового авто — 56-річному Віктору Царуку.

4 січня «Хюндай» у Сервісному центрі МВС перереєстрували на пана Царука. Відповідно до законодавства, протягом 10 днів від продажу пан Хомко мав повідомити про зміни у своєму майновому стані Національне агентство з питань запобігання корупції і внести відповідне повідомлення на сайт електронних декларацій.

Але повідомлення пан Хомко оприлюднив лише 18 березня. На основі цього поліцейські і склали корупційний протокол за частиною 2 статті 172(6) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Судове засідання мало відбутися ще кілька тижнів тому, але суддя тоді не зміг його провести. Нині міський голова прийшов на слухання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер колишній прокурор Рівне нської області

Відповідаючи на запитання судді, правоохоронців та адвокатки Оксани Шевчук, яка представляє інтереси пана Хомка у суді, міський голова зазначив, що повідомив про зміни у майновому стані вчасно, бо мовляв Віктор Царук розрахувався з ним тільки о 20.00 17 березня, привізши 810 тис. грн. йому додому.

За словами Хомка, у договорі купівлі-продажу було прописано, що пан Царук повинен буде розрахуватися за купівлю авто до 1 квітня, бо на 4 січня, коли був підписаний договір купівлі-продажу, виявилося, зазначив міський голова, що Віктор Царук не встиг зібрати повну суму. А частинами, заявив Володимир Хомко, брати кошти він не хотів.

На клопотання адвокатки у суд викличуть як свідків Віктора Царука та п.Ільчук, фізичного підприємця, якого Володимир Хомко наймав для продажу автомобіля.

Окрім того, свідчитимуть у справі (на клопотання правоохоронців) працівники Сервісного центру МВС Людмила Таргоній та Руслан Семанчик, які проводили перереєстрацію «Хюндаю».

Суддя оголосив перерву у судовому засіданні до 10.30 5 травня (п’ятницю).

Джерело: Рівне Вечірнє