Журналістів телеканалу ZIK затримали вчора, 24 квітня, поблизу смт Оржів у Рівненському районі.

Як повідомили на сторінці телеканалу у ФБ, "ЗАТРИМАННЯ ж відбулося співробітниками Служба безпеки України за надуманим приводом – проникнення на територію режимного об’єкту у цій місцевості".

За повідомленням прес-центру СБ України, "мешканець Рівне нщини допоміг правоохоронцям запобігти потенційній диверсії на військовому об’єкті. Чоловік помітив у контрольованій зоні поблизу військової частини групу невідомих осіб з технічними засобами для зйомок та квадрокоптером.

Громадянин, проявивши пильність, повідомив про факт командира частини. Протидиверсійний військовий підрозділ оперативно прибув на місце, затримав невідомих та викликав співробітників Служби безпеки України і Нацполіції".

Затримані особи представилися як журналісти проекту «Стежками війни» телеканалу ZIK. "Вони нібито виконували редакційне завдання щодо зйомок лісового масиву та місцевого туристичного об’єкту «Тунель кохання», - повідомили у прес-центрі.

За результатами огляду місця події до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками готування до диверсії за ч. 1 ст. 14 (Готування до злочину) та ст. 113 (Диверсія) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Служба безпеки України нагадує, що у зв’язку із активізацією диверсійної роботи російських спецслужб у країні посилено режимні заходи в районі військових об’єктів".