Прокуратурою Рівненської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр).

В межах зазначеного кримінального провадження працівниками прокуратури області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Рівне нській області, співробітниками Управління захисту економіки в Рівне нській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та підрозділу поліції особливого призначення КОРД 25.04.2017 проведено заходи щодо припинення незаконного видобутку піску на території Костопільського району.

Місцем нелегального видобування корисної копалини став недіючий кар’єр. Незаконні роботи проводились у промислових об’ємах. На місці правоохоронцями виявлено та вилучено 2 бульдозера, 2 екскаватора, 1 земснаряд, який використовувався для намивання піску.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Нині встановлюється сума спричинених державі збитків. У кримінальному провадженні тривають невідкладні слідчі дії, вживаються заходи до встановлення винних осіб та арешту важкої техніки, залученої до незаконного видобутку корисних копалин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівне нщина: на кордоні затримали безхатченка з бурштином [ФОТО]

Санкція статті КК передбачає покарання у вигляді штрафу від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Інформує прес-служба прокуратури Рівне нської області.

pic



pic



pic