Будувати на газоні, у парку чи просто там, де захочеться, знову прагнуть у Рівному? Поява огороджуючого паркану, який зайняв увесь газон з деревами та кущами прямісінько перед облдержадміністрацією, насторожила рівнян.

Не встигли рівняни призабути "пікніки" відстоювання землі у парку Шевченка, як, здається, мають шанс випробувати схему удруге.

Дерев'яний паркан, який огороджує газон навколо будівлі на вулиці Кавказькій, привернув увагу... депутатів міської ради. Як з'ясували обранці, ця територія... у оренді і призначена для роздрібної торгівлі та комерційних послуг.

- На місці зводився дерев'яний паркан, працювало 9 чоловік, які відповідати на запитання відмовилися, - розповів Святослав Стельмащук. - Викликали "старшого", коли той приїхав - у ньому впізнали власника "Ліону", Онищук ніби прізвище. Він запевнив, що має усі необхідні документи на цю земельну ділянку, показав їх. За його словами, в оренді з 2010 року не лише обгороджений газон, а й тротуар та газон між тротуаром та проїжджою частиною. Мовляв, скажіть дякую, що аж так не загородив.

Як пояснив орендар, паркан встановили для опорядження фасадів будівлі і жодних будівельних робіт там проводитись не буде.

- Разом з тим на вулиці Симона Петлюри почав рити яму, визнає, що документів на землю ту немає, мовляв, хоче поставити стовпчик і паркан, щоб перегородити всю вулицю, - продовжує Стельмащук. - Викликали патрульну поліцію. Патрульні склали протокол по 139 статті КУАП (Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів та ін. Тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин - авт.). Закопали цю яму.

Того дня роботи припинилися. Але за неофіційною інформацією, газону на цій ділянці вже не буде, дерева вирубають, а на території буде добудоване приміщення. Бо ж, за словами депутатів, з'ясувалося, що ділянка має інше цільове призначення: для реконструкції частини приміщення для добудови магазину та подальшого його обслуговування.



pic

- Ми написали звернення до головного управління Держгеокадастру, щоб вони перевірили законність використання земельної ділянки, законність надання цієї земельної ділянки в оренду, бо він стверджує, що тротуар та газон перебувають у нього в оренді. Також звернулися до міського голови, аби надали паспорт опорядження фасадів затверджений управлінням архітектури, якщо він робить тільки фасад, також написали звернення у ДАБІ з проханням провести перевірку дотримання вимог законодавства, адже на встановлення паркану теж мав би бути дозвіл, - каже Святослав Стельмащук.



pic

pic

Окрім того, за його словами, державні будівельні норми передбачають наявність на цій території тротуару та газону, тож надання в оренду земельної ділянки з тротуаром і газоном включно - це вже порушення земельного законодавства.

До того ж, як запевнив начальник Управління Державної архітектктурно-будівельної інспекції у Рівне нській області Ігор Мічуда, у ДАБІ не зареєстровано жодного дозвільного документа на будівельні роботи, за адресою Кавказька,9. Відповідно, ЗАБОРОНЕНО встановлення будь-яких огороджувальних конструкцій, техніки, тощо.

Поки роботи на території зупинені. Але чи на довго?