Перші із них особисто вручив сьогодні голова рівненської облдержадміністрації в селі Посягва Гощанського району. 9 дитячих та одне сімейне посвідчення відтепер належать родині Поліщуків.

10 дівчаток та 4 хлопця. Родина Поліщуків сьогодні при параді. Дівчатка у гарних сукнях, хлопці просто у чистому одязі. Вони сьогодні не в полі і не на батьківській фермі. Зранку чекають на високого гостя, який має вручити їм їх перші посвідчення. Сині корочки із державною символікою вже лежать на столі. Їхнє значення наразі розуміють тільки дорослі. Чиновники кажуть тепер із ними Поліщуки вдвічі менше платитимуть за газ та світло, та їздитимуть у межах району безкоштовно. Родина фермерів Поліщуків одна із багатьох багатодітних на Рівне нщині . Діти допомагають вести господарство. Батько пишається, каже росте гідна зміна.

Юля Поліщук сьогодні посвідчення не отримала. Їй вже 19 років. Посвідчення ж видають дітям від 6 до 18 років. Юля не засмучується, радіє за сестер та братів. Каже звикла за ними доглядати змалечку.

І ось батьки та молодші сестри й брати отримують документи. Разом із посвідченнями Василь Берташ дарує фермерській родині і новенького ноутбука. Натомість стає власником фермерської корови.

Родина Поліщуків стала першою на Рівне нщині . яка отримала посвідчення багатодітної сім'ї. Втім чиновники кажуть, до за декілька місяців видадуть і решту - майже 70 тисяч посвідчень. нагадують, що для цього треба занести у місцевий відділ сім'ї та молоді відповідні документи - ксерокопії свідоцтв про народження усіх дітей, паспорту та довідку з ЖКП чи сільради. Написати заяву і протягом місяця чекати на посвідчення.

Натомість багатодітні родини сподіваються. що до комунальних та проїзних пільг незабаром чиновники додадуть ще й обіцяні пільги на ліки та навчання у державних вишах. І посвідчення будуть дієвими незалежно від політичної ситуації в країні.