4 травня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

До постійної комісії надійшов пакет документів від публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування», яке просить надати у користування надра Пелчанської площі з метою геологорозвідки та дослідно-промислової розробки газових родовищ нафти, газу природного, конденсату та нафти. Пелчанівська площа, де планується проведення робіт, розташована на території Млинівського, Дубенського та Радивилівського районів області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

«Укргазвидобування» - це державна компанія, засновником котрої є НАК «Нафтогаз України». У випадку підтвердження об’ємів запасів газу та його якості після геологічного вивчення, на Рівне нщині може розпочатися видобуток природнього газу та нафти.

«Окрім очевидних економічних ефектів, таких як наповнення місцевих бюджетів територіальних громад області за рахунок сплати ренти, видобуток українського газу – це внесок в економічну безпеку нашої держави та незалежність від іноземних постачальників паливно-енергетичної сировини», - зазначив голова постійної комісії Володимир Валявка.

Також перший заступник голови обласної ради Олександр Корнійчук наголосив, що представники компаній, які мають намір користуватися надрами Рівне нщини повинні бути у постійному діалозі з місцевими органами самоврядування, аби спільно вирішувати можливості розвитку місцевої інфраструктури.

По завершені основної частини питань порядку денного члени «екологічної» комісії у складі робочої групи з представників профільних управлінь провели виїзне засідання у Соснівському гранітному кар’єрі, за участі голови обласної ради Миколи Драганчука та його заступника Олексія Бучинського. Робоча група утворена під час минулого сесійного засідання з метою вивчення ситуації, що склалася навколо питання про погодження надання надр у користування ТзОВ «Соснівський гранкар’єр» з метою видобування гранітів Північно-Клесівської ділянки Клесівського-ІІ родовища.

Проінспектувавши територію гранітного кар’єру, учасники робочої групи вирішили рекомендувати голові обласної ради винести на розгляд сесії питання про погодження підприємству надання у користування надр для видобутку граніту.

Голова обласної ради Микола Драганчук зазначив, що відновлення після багаторічного занепаду роботи «Соснівського гранкар’єру» позитивно вплине на економічну ситуацію в регіоні та дасть можливість створення понад сотні робочих місць для жителів Сарненського району та селища Клесів.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської обласної ради.