На запитання "як приготувати рибу", зазвичай люди або пропонують її просто смажити, або починають переповідати досить складні рецепти, які вимагають величезної кількості інгредієнтів.

Цей рецепт не вимагає великих фінансових вкладень або значних витрат часу. Крім того він підійде як початківцям, так і досвідченим господиням.

Запікання риби в духовці - досить "небезпечний" процес. Існує небезпека пересушити страву. Однак завдяки звичайному рулону харчової фольги цього можна уникнути.

Фольга запобігає випарюванню вологи зі страви. Якщо герметично упакувати у фольгу цілу патрану рибу, та не втратить вологу, при цьому повністю і рівномірно прогрівшись і протушкувавшись.

Якщо ж додати до цього алюмінієвого конвертику трохи овочів, їхній сік теж перетвориться на пару і наситить рибу своїм ароматом. Завдяки цьому у господинь відкривається величезне поле для експериментів.

Поради:

Рибу у фользі рекомендується готувати з цибулею та морквою - ці овочі гарантують дійсно чудовий смак страви. В якості спецій найкраще використовувати коріандр, чорний перець горошком і лавровий лист - вони найкраще підкреслюють смак риби і наповнюють його запашної пряністю.

Професійні кухарі рекомендують розташовувати рибу таким чином, щоб вона була повністю відгороджена від фольги. Для цього тушку потрібно розмістити на ложі з цибулевих кілець, накривши її морквяними кільцями. Ті, хто знає, як приготувати рибу у фользі, розуміють, що інакше шар фольги здере з риби смачну печену шкірку.

Така страва чудово готується у вигляді порційних конвертів. Для цього туди можна додати картоплю, уклавши її під цибулею. Щоправда, якщо ця страва готується для гостей, бажано брати не цілі рибні тушки, а філе.

Джерело