Хоча на даний момент існує багато різних матеріалів, ми продовжує віддавати перевагу саме дерев'яним меблям. Але, нажаль, підтримувати дерев’яні поверхні у гарному стані не завжди просто. Проте, існує кілька домашніх засобів, на які не потрібно витрачати багато грошей, але які допомагають позбутися подряпин і дефектів на ваших меблях.

1. Риб’ячий жир

Незважаючи на те, що він має не дуже приємний запах, риб'ячий жир – це простий, але ефективний спосіб позбутися неестетичних подряпин на дерев'яних меблях.

Як застосовувати: Відкрийте одну капсулу з риб'ячим жиром, втирайте вміст в ушкоджену поверхню, і залишіть на кілька годин, поки він добре не всотається в дерево. Як тільки масло всоталося, протріть м'якою ганчіркою, щоб відполірувати меблі. Повторюйте 2 рази на тиждень.

2. Паста з горіхів

Паста, зроблена з горіхів, є відмінним засобом, щоби приховати маленькі подряпинки. Натуральні жири та м'якоть цієї суміші легко проникають усередину дерева, надаючи йому новий вигляд.

Як застосовувати: Необхідно перемолоти кілька горіхів у борошно, потім додайте трохи води й оливкової олії. Намастіть отриману пасту на поверхню дерева й залишіть його сохнути. Надлишки видаляються за допомогою м'якої тканини. Повторюйте процедуру раз на тиждень.

3. Віск

Віск – пластичний матеріал, який допоможе вам легко заповнити подряпини, тріщини та інші дефекти меблів.Його можна змішати з фарбою, щоб додати йому відтінок як у дерева.

Як застосовувати: Втирайте необхідну кількість воску в поверхню меблів, або ж, використовуйте твердий віск для заповнення невеликих вм'ятин і отворів.

Використовуйте губку або м'яку тканину для полірування.

4. Кавова гуща

Барвник, який залишає кавова гуща, допоможе надати кращий вигляд меблям, які вже почали покриватися подряпинами.

Її використання зменшить плями, які покривають поверхню дерева, і, крім того, допоможе заповнити невеликі вм'ятини або тріщини.

Як застосовувати: Змочіть кавову гущу водою або додайте трохи лляної олії, і нанесіть на поверхню меблів. Залишки приберіть щіточкою.

5. Оцет та олія

Комбінація оцту з оливковою олією чудово підійде для полірування меблів, та допоможе сховати подряпини. Обидва інгредієнти захищають дерево від шкідливих зовнішніх впливів, прибирають пил і бактерії.

Як застосовувати: З'єднайте в рівних пропорціях білий оцет та оливкову олію, протріть отриманою сумішшю ті поверхні, які бажаєте відполірувати. Залишіть на кілька хвилин, щоб склад всотався в дерево, і видаліть надлишки вологою тканиною.

6. Пластилін

Можливо ви й не здогадувалися про це, але пластилін відмінно справляється із заповненням тріщин у дерев'яних поверхнях.

Як застосовувати: Заповніть пластеліном отвори або вм'ятини і покрийте їх невеликою кількістю лаку або клею, щоб краще закріпити.

7. Олія та зубна пуста

Суміш зубної пасти з олією може стати ще одним корисним засобом для зменшення подряпин на столах або інших дерев'яних предметах.

Як застосовувати: Додайте в зубну пасту трохи рослинної олії й втирайте суміш у подряпини. Залишіть на деякий час, щоби поверхня висохла й видаліть надлишки вологою тканиною.

8. Тирса та клей

Якщо подряпини на меблях занадто глибокі, ця суміш вам допоможе.

Як застосовувати: Візьміть необхідну кількість тирси і змішайте її з клеєм ПВА. Втирайте суміш у тріщини на меблях. Пісоя того, як поверхня висохне її необхідно відполірувати. За потреби, можна нанести зверху трохи лаку або фарби.

Джерело