Незважаючи на зростаючу з року в рік популярність на природність, мало хто з представниць прекрасної статі захоче назавжди відмовитися від використання декоративної косметики. Макіяж став невід'ємною частиною життя жінки.

За допомогою макіяжу можна приховати недоліки і підкреслити достоїнства, а сучасні інноваційні техніки нанесення косметики дозволяють створювати, як яскраві драматичні образи, так і лише злегка підкреслювати красу, віддаючи перевагу «макіяжу без макіяжу».

Вчені можуть підтвердити – макіяж дійсно може творити чудеса, однак лише при правильному використанні. Дослідження фахівців, які вивчають макіяж і його вплив на жіночу привабливість, стверджують, що при правильному підході можна привернути до себе увагу, пом'якшити грубі риси обличчя, змінити розріз очей і повністю змінитися!

Пропонуємо разом дізнатися результати досліджень вчених на тему макіяжу, щоб знати, як краще використовувати декоративну косметику.

Сила червоної помади

Відомо, що червона помада здатна зробити жіноче обличчя більш привабливим. Це пов'язано з природними процесами, які відбуваються в організмі жінки протягом місяця, а саме під час овуляції. Вченими було встановлено, що в цей період жінки стають зовні більш привабливими для чоловіків – переважно завдяки тому, що гормональні зміни в організмі призводять до більш рожевих щок і більш червоних губ.

Крім того, ще одне дослідження, проведене вченими з Манчестерського університету, підтвердило, що червоні губи привертають увагу протилежної статі. Так, у ході дослідження фахівці встановили, що чоловіки задивляються на жіночі губи з червоною помадою в середньому на 7,3 секунди.

«Коли жінки використовують косметику, щоб перевести увагу співрозмовника з очей на губи, вони стають в їх очах більш жіночними і привабливими», - зазначає професор психології Гетісберзького коледжу Річард Рассел.

Відтінок шкіри

Тональні основи, пудри і коректори також відіграють велику роль в тому, наскільки молодою, привабливою і здоровою сприймається жінка в очах протилежної статі.

«Колір шкіри, її однорідність, рум'янець і гладкість впливають на сприйняття віку, стану здоров'я і привабливості», - говорить доктор Бернхард Фінк, професор Геттінгенського університету.

На його думку, за допомогою макіяжу можна приховати природні ознаки старіння, а також зробити зовнішній образ сексуально привабливим і тональний крем – один з кращих помічників у цьому. Головне – правильно вибрати відтінок і зробити макіяж максимально природним.

«Чоловіки підсвідомо оцінюють здоров'я партнерки, її фертильність і її вік за станом шкіри. Саме тому тональні засоби можуть допомогти виглядати набагато молодше і привабливіше в очах чоловіка», - підсумовує фахівець.

Мінімум макіяжу

В одному з досліджень, результати якого були опубліковані в науковому журналі Quarterly Journal of Experimental Psychology, добровольцям запропонували оцінити привабливість жінок по фотографіям.

На знімках жінки були зображені з різною кількістю косметики – від мінімального макіяжу до виразного і яскравого.

В результаті, проаналізувавши відповіді, як чоловіків, так і жінок, авторам дослідження вдалося з'ясувати, що більшість респондентів віддала перевагу природному макіяжу з помірним використанням косметики. При цьому, фахівці встановили, що жінки помилково вважають, що чоловікам подобається яскравий макіяж, але в дійсності переваги, як чоловіків, так і жінок щодо кількості косметики на обличчі, однакові.

ДЖЕРЕЛО


А ти за макіяж чи проти? Чи фарбуєшся кожного дня?

Пиши нам у соціальні мережі ВК ФБ

♥Приєднуйся ♥

Читай також: Корисна заміна цукеркам: курага з сирною начинкою Тренди макіяжу: який мейкап робити цієї весни? Готуємо смузі разом: 30 рецептів корисних та смачних напоїв