На Рівненщині зникають пам'ятки архітектури та зони відпочинку. Причина - несанкціонована забудова територій. Щоб обговорити ці проблеми викладачі та студенти архітектурних та художніх спеціальностей вищих навчальних закладів України зібралися на прес-конференцію. У ході обговорення навіть запропонували їх вирішення. Щоправда лише на основі дипломних проектів випускників.

П'ятнадцять українських архітектурних шкіл взяли участь у 17-му Міжнародному огляді дипломних проектів. На конкурсі представлено майже 300 дизайнерських робіт. Раніше їх було значно менше, розповів голова комісії по архітектурі Міністерства освіти та науки України Віктор Тимохін. Нині кількість студентів - архітекторів збільшилась втричі. Щоправда і проблем побільшало. Через несанкціоноване будівництво у містах зникають пам'ятки архітектури, зелені насадження та зони відпочинку. Завідувач кафедри архітектури НУВГП Петро Ричков переконує, молоді архітектори мають зробити цей процес керованим.

Ольга Гаврилюк представляє свою власну роботу. Дівчина працювала над нею півтора року. Але про втрачений час не шкодує. Адже впевнена, своїм проектом може змінити один з районів міста.

Дмитро Котляров розробив проект будинку на розі вулиць Драгоманова - Чорновола. Щоправда втілювати у життя свій проект не збирається. Бідкається, немає коштів.

Своїми проектами молоді архітектори хочуть вирішити проблеми несанкціонованого будівництва. Щоправда де знайти для цього гроші незнають. У державному бюджеті вони не передбачені.