Громадською радою, яка утворена при Рівненській обласній державній адміністрації було ініційовано круглий стіл із освітянами, батьками, громадськими організаціями, активістами тощо. Обговорювали впровадження інклюзивної освіти.

"Хочу одразу розвіяти страхи щодо інтернатів. Інтернати для дітей з особливими потребами не будуть ліквідовані, поки інклюзія не стане якісною та доступною. Ми маємо забезпечити певний рівень для навчання цих дітей. В Україні проходить деінституалізація – поступове повернення дітей у сім”ї. А педагогічно запущені та занедбані батьками проживатимуть у родинах і навчатимуться у звичайних школах», - зауважила заступник голови Рівне нської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

На Рівне нщині у загальноосвітніх навчальних закладах навчається 1144 дитини із особливими освітніми потребами, для 732 організована індивідуальна форма за спеціальними корекційними програмами. У пройдешньому навчальному році інклюзивне навчання було організовано у 98 школах, налічувалось 149 інклюзивних класів, у яких навчалось 197 дітей з особливими освітніми потребами. Найбільше таких класів функціонує у Володимирецькому, Зарічненському, Корецькому (по 15 класів), Березнівському (13 класів), Гощанському (11 класів) районах та місті Рівне (33 класи).

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

«Спостерігається тенденція щорічного збільшення дітей які охоплені інклюзивним навчанням. За три роки кількість учнів збільшилася на 113 осіб» , - зазначив заступник начальника, начальник відділу виховної роботи та соціального захисту дітей обласного управління освіти і науки Олег Пекарський.

На завершення круглого столу між громадськістю та управлінцями доcягнуто домовленостей про подальшу співпрацю.

Інформує прес-служба управління освіти і науки Рівне нської ОДА.