Учора, 17 травня, чи не всі українські користувачі соціальної мережі "Вконтакті" отримали повідомлення про блокування її в Україні. А вже сьогодні, значна частина українців не змогла увійти на свої сторінки.



pic

Юзери в соцільних мережах розділилися на дві частини: одні, що підтримують блокування російського ресурсу: «ВК не є чимось життєвонеобхідним» (пунктуацію та орфографію авторів збережено тут і далі), «Все правильно хай блокують вату»; інші — вважають абсолютно неприпустимим обмеження їх соціального життя: «Хай ще шапки з фольги запровадять, для захисту від російських нанопроменів з супутників ГЛОНАСС, які крадуть інформацію з мозку. Питання безпеки...», « В кожного свій шлях, і кожен має право займатись чим йому завгодно. Принаймні так має бути. А нав'язувати, забороняти, заставляти... Це не нормально».



pic

Петро Порошенко повідомив, що заборона встановлена на 3 роки. А на своїй офіційній сторінці у Твіттері висловив умову: блокування знімуть тільки тоді, коли кожен російський солдат покине територію України.

pic