Президент України підписав указ про розширення економічних санкцій проти росіян і російських компаній. Під заборону потрапили і російські соціальні мережі «Однокласники» та «Вконтакті». Це відкрило можливості для нових соціальних мереж, не лише західних, а й українських.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Команда із 30 програмістів канадської IT-компанії StartupSoft за підтримки засновника однієї з SMM-компаній в Україні Олександри Струмчинської збирається створити спеціальну соцмережу для українців під назвою Ukrainians – повідомляє ТСН.

«Команда з 30 програмістів із StartupSoft разом з Олександрою Струмчинською готові розробити українську соцмережу одночасно для трьох платформ: web, iOS i Android. Однак перед тим, як розпочати роботу, айтівці хочуть переконатися, чи дійсно українці потребують цю соцмережу. Для цього ініціатори проекту почали збирати підписників», - йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті проекту «Ukrainians».

Варто зазначити, що це не перша спроба українських програмістів замінити російські соціальні мережі. За період «Революції гідності» було створено ряд вітчизняних соціальних мереж: «Це Україна», «Всі тут», «UA Modna», «Ukrface». Однак, вони не набули широкої популярності серед українців. Однією з причин були міцні позиції російських соціальних серед громадян. Маємо надію, що заборона російських соціальних мереж, дозволить вітчизняним здобути впевнені позиції на українському ринку, а з часом і світовому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Які зміни передбачає нова пенсійна реформа)