На роздоріжжі опинилося кілька сільських рад у Радивилівському районі, які досі не об’єдналися у громаду.

Тепер же Теслугівська сільська рада приднається до Крупецької громади, відповідні зміни внесли до перспективного плану формування громад. Однак до Крупця хочуть ще дві сільради - Хотинська та Рідківська. Таке бажання вони висловили під час проведення акції «Інформаційний пункт» з консультантами проекту Пульс Рівне нського регіонального відділення АМУ. Під час зустрічі з активом громади консультанти надали конкретні відповіді на вже поставлені запитання.

Консультант з правових питань Василь Курилас пояснив людям – з ким і на яких умовах краще об’єднуватись, аби громада була спроможною та потужною. Присутні і самі висловили бажання приєднатися до потужної Крупецької громади, кажуть, вони користуються однією інфраструктурою - садочки, школи, дороги. Тому готові якнайшвидше приймати відповідні рішення за приєднання до сусідів.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер нагадала про додаткові надходження, повноваження та відповідальність громади.

Однак після зустрічі не визначеними щодо подальшого об’єднання залишились дві сільради – Сестрятинська та Бугаївська. Нині вони бачать себе в одній невеличкій громаді. Та остаточного рішення ще немає, тому усе може змінитися.

Про це повідомляє Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

pic



pic