Учениці з м. Рівного розробляли власні мобільні додатки у конкурсі Technovation Challenge. 14 команд з усієї України презентували власні напрацювання у Києві на фінальному дні Technovation Ukraine.

Technovation Challenge – це флагманська програма некомерційної організації Iridescent, є найбільшим в світі міжнародним конкурсом в сфері технологічного (ІТ) підприємництва для дівчат. Програма надає дівчатам з усього світу можливість отримати необхідні навички, щоб стати технологічними (ІТ) підприємцями і розвивати лідерські якості.

Цього року Україна вперше приєдналася до всесвітнього конкурсу і десятикласниці з Рівне нської гуманітарної гімназії та восьмикласниці з Рівне нської НВК Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – Спортивна школа №26 підтримали глобальну ініціативу та доєдналися до проекту Technovation.

На фінальному дні Technovation Ukraine були представлені результат роботи 14 команд з України, які працювали протягом трьох місяців над своїми додатками. Під час конкурсу Вікторія Тігіпко зазначила, що ІТ-сфера це вже не чоловіча тема. Дівчата вже давно займають цю нішу і доволі швидко!

За результатами конкурсу команда “Mrs. Always Right” з Рівне нської гуманітарної гімназії здобула призове третє місце з своїм додатком “Waste away – ecology save”, у якому позначено усі сміттєві баки та пункти прийому відходів, що є у місті.

Як працює додаток розповідає учасниця конкурсу Technovation Дарія Вівчар:

"Позначки кольорові, які означають пункти переробки сміття, і один означає сміттєві баки. Ви натискаєте один із цих значків - і вам показується, що ви можете здати у цей пункт переробки".

Команда “Smart Teens” із Рівне нської Загальноосвітньої школи – Спортивної школи №26 підкорили публіку своєю наполегливістю та ідеєю додатку “Study helper”, який виступає як платформа пошуку репетитора чи учня, де бажаючі зможуть знайти собі репетитора або ж учня.

Опанувати навички кодування, складання бізнес та маркетингових планів допомогли ментори з ГО ”Центр Інновацій” Якубовська Анна, Березюк Вікторія, а також Карина Вознюк з “KID`IT”.

”Це справді був виклик, як для мене особисто, так і для дівчат. Це досвід, який ми ні де не змогли б придбати. Дуже рада, що змогла працювати саме з цим дівчата і саме у цьому проекті. Такі проекти потрібні для нашої молоді, для їх розвитку та реалізації себе. Хочу подякувати усім, хто прийняв виклик та підтримав нас”, ментор команд Анна Якубовська.

За інформацією ГО "Центр Інновацій"

pic



pic