До поліції надійшло кілька повідомлень про шахрайські дії невідомих осіб під час операцій купівлі-продажу. Шляхом обману аферисти заволоділи скутером, ноутбуком та духовою шафою, а гроші так і не перерахували.

29-річний рівнянин повідомив, що 19 травня на вулиці Курчатова невідомі особи, під приводом купівлі, заволоділи духовою шафою, за яку мали перерахувати гроші в сумі п’ять тисяч гривень на банківську картку дружини.

Повідомлення про продаж подружжя розмістило на сайті оголошень. Під час зустрічі так звані покупці отримали духову шафу і повідомили, що перерахували кошти. На телефон дружини дійсно прийшло sms-повідомлення, однак, коли через деякий час потерпілі перевірили рахунок, обіцяних коштів там не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному другий день поспіль помічено шахрайку [ВІДЕО]

За схожою схемою 20 травня зловмисники ошукали 25-річного жителя Костопільського району, заволодівши його скутером, а 21-річна мешканка Вараша таким чином «продала» свій ноутбук.

За усіма фактами шахрайств розпочаті досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України, у ході яких зокрема встановлюватимуться особи, причетні до скоєних злочинів.

Поліцейські вкотре застерігають громадян бути пильними під час здійснення будь-яких операцій, пов’язаних з обігом коштів, недовіряти незнайомим особам та ретельно перевіряти усю необхідну інформацію.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області