Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»
33001 Україна, Рівне Петра Могили, 28 Г
096-11-400-11 info@rivne1.tv
Енергія сонця на Рівне нщині
"Жити на сонці": здолбунівчанин економить за рахунок сонячної енергії
Матеріал підготовлено у рамках спецпроекту "Україна +"
у співпраці з ГО "Інтерньюз-Україна".
Жити без переплат. Здолбунівчанин Ігор Квачун вже другий рік економить і на електроенергії, і на обігріві. Встановив на даху будинку сонячні панелі.
Задумуватися про такий енергозберігаючий метод здолбунівчанин почав, коли ціни на електронергію зросли і, разом з тим, "урізали" ще й верхню межу. Таким чином, ті споживачі. які використовують понад сто кіловат, платять майже удвічі більше за кожен кіловат, спожитий понад норму.

15 кіловат енергії в місяць виробляють сонячні панелі, встановлені здолбунівчанином.
"На 8 годин роботи споживачі будуть підключені потужністю 200 Ват, тобто я можу підключити навіть систему опалення, невеликий обігрівач. Годинки 4 він може в режимі підтримування тепла працювати . Півдня півдоби можна протриматись"
ІГОР КВАЧУН
Та перед тим Ігор Квачун з півроку ретельно планував, вираховував: скільки вартуватаме така сонячна система і коли окупиться, і навіть як розміщена буде для більшого ефекту.

За фахом пан Ігор - електромонтер. Але каже, щоб встановити сонячну станцію у себе вдома - не обовязково бути неймовірним мудрагелем і лякатися подібних нотаток. В Інтернеті вистачає підказок. А затрачені зусилля і гроші вже за кілька років обернуться в очевидну вигоду для сімейного бюджету.


До слова, пан Ігор віднедавна не єдиний у Здолбунові, хто опанував енергію сонця і використав її собі на користь. Бачачи результати, його сусід і собі встановив сонячні панелі.

Журналісти проекту "Україна +" Альона Шестопалова і Костянтин Янченко створили інтерактивну карту сонячної енергії в Україні, яка демонструє найвигідніші місця для будівництва сонячних електростанцій. У Рівне нській області енергія сонця менш потужна. Втім, як бачимо, це не завадило у сусідній Тернопільщині встановити приватну електростанцію. А нашому земляку Ігорю Квачуну - особисту.

Енергоефективність на місцевому рівні

Проект ГО "Інтерньюз-Україна" за підтримки Internews

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: