На Рівненщину з робочим візитом завітала польська делегація вогнеборців-добровольців з метою надання практичної допомоги по створенню добровільних пожежних команд на території краю.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

29 травня з робочим візитом на Рівне нщину завітала делегація представників добровільної пожежної охорони Республіки Польща на чолі із керівником добровільної пожежної охорони Західно-Приморського воєводства генералом Мареком Ковальскі та в минулому комендантом державної пожежної служби Лодзинського воєводства Республіки Польща генералом Анджейем Вітковські. Польські колеги-вогнеборці провели робочу зустріч із керівництвом Головного управління ДСНС України у Рівне нській області. Основною метою приїзду польських вогнеборців на Рівне нщину є участь у заходах з реалізації програми «Польська допомага» у проекті підтримки процесу організації українського рятувального волонтеріату, підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівне нській області. Проект співфінансований в рамках програми польської закордонної допомоги Міністерством закордонних справ Республіки Польщі.

Польські колеги активно допомагають у створенні осередків добровільної пожежної охорони на території Рівне нського району (в селах Велика Омеляна, Біла Криниця, смт. Квасилів). Представники польської делегації оглянули матеріально-технічне забезпечення Рівне нських вогнеборців, а саме: службові та побутові приміщення аварійно-рятувального загону спеціального призначення, 2-гу державну пожежно-рятувальну частину та ознайомилися з роботою навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Потому польська делегація відвідала аварійно-рятувальну частину аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що в селі Городище Рівне нського району, де ознайомились з потужною інженерною та спеціальною технікою.

Після ознайомлення з матеріально-технічним забезпеченням Рівне нських вогнеборців, польські колеги провели круглий стіл з головами сільських рад та територіальних об'єднаних громад області. Іноземна делегація розповіла про багаторічний, успішний досвід створення добровільних пожежних команд на території Республіка Польща із залученням добровольців та волонтерів у справу гасіння пожеж та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. Польські вогнеборці радо відповідали на усі питання присутніх, розповідали алгоритм дій щодо фінансування та матеріально-технічного забезпечення добровільних-пожежних команд.

pic



pic



pic

pic



pic



pic

pic



pic

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Рівне нській області.