Трапляється, що стара побутова техніка виявляється надійнішою і зручнішою сучасної. І викинути таку гарну річ не піднімається рука. Але і дивитися, наприклад, на старий, обшарпаний холодильник на новенькій сучасної кухні, погодьтеся, не дуже приємно. Як же бути?

Можна зробити з нього справжню дизайнерську річ, яка стане прикрасою будь-якого інтер'єру. Причому зробити досить просто і без великих матеріальних витрат. Не вірите? Дотримуйтесь рекомендацій і своїми руками вдихайте в свій старий холодильник нове життя.

КЛЕЙКА СТРІЧКА

Найпростіший і бюджетний спосіб оновити холодильник: його потрібно просто обклеїти стрічкою, відповідної за стилем під інтер'єр кухні. Якщо ваша кухня у стилі кантрі або прованс вибирайте квітковий малюнок, хай-тек - геометричний, а кухню в стилі модерн можна декорувати міським пейзажем.



pic

Плівок зараз продається безліч - однотонних і візерункових, глянцевих і матових. З її допомогою можна задекорувати дрібні тріщини і подряпини на холодильнику, а ось при наявності вм'ятин, відколів і будь-яких нерівних поверхонь вона візьметься міхуром



pic

ФАРБУВАННЯ

Цей спосіб хороший тим, що якщо вам не сподобається результат, завжди можна перефарбувати холодильник знову. Мінус в тому, що на такий «апгрейд» потрібно багато часу і зусиль.



pic

Однак, якщо ви все ж зважилися на забарвлення, насамперед, холодильник потрібно гарненько вимити, потім злегка наносити матове покриття дрібною нождачкою. Після - замотати ручки малярською стрічкою, пластиром або широким скотчем і приступати до роботи. Фарбувати холодильник можна малярським валиком, завдаючи до 5-7 шарів, або за допомогою аерозольних фарб в балончику. У такому випадку робота піде швидше.



pic

Головне перед фарбуванням не забути знежирити поверхню розчинником або анти-силіконом, щоб фарба лягла рівномірно. Також рекомендуємо закрити навколишні предмети газетами, щоб не забризкати їх. Коли фарба підсохне, можна нанести на неї будь-який малюнок за допомогою трафарету або в стилі графіті.

КВІТКОВИЙ СКОТЧ

Коли часу і фінансів недостатньо, можна декорувати холодильник кольоровим скотчем. Плюсом є необмежений простір для творчості і те, що у такий спосіб декорування дуже легко може опанувати будь-хто. Вибирайте широкий скотч на свій смак і дійте.



pic

АЕРОГРАФІЇ

Цей варіант декору не можна назвати бюджетним, зате виглядає він просто фантастично. Інший його мінус в тому, що виконати самостійно таку роботу навряд чи вдасться, тому доведеться звертатися до професіонала.



pic

Проте простір для фантазії тут просто неймовірний. Можна зобразити на холодильнику полотно великого художника, персонажів улюблених фільмів, неймовірний пейзаж або навіть свій портрет.



pic

ДЕКУПАЖ

Ця техніка зараз неймовірно популярна, до того ж дуже проста у виконанні. Все необхідне для декупажу та короткий майстер-клас ви можете знайти в магазинах для творчості і навіть на невеликих розкладках в торгових центрах.



pic

Вам залишається підібрати відповідний по стилю малюнок, вирізати, акуратно відокремити один шар, нанести клей на кольорову частинУ і прикріпити його до рівної чистої поверхні, розгладжуючи нерівності і складки. Коли малюнок висохне, покрийте холодильник лаком. Ваш дизайн неповторний!

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Помилки, які вбивають побутову техніку раз і назавжди