"Лайки", твіти, групи та нагадування - нинішнє життя наших дітей тісно пов'язане із інтернетом, соцмережами та гаджетами. Майже щоденне перебування онлайн стає невід'ємним у їхньому житті, навіть на прогулянці чи після занять у школі. Поряд із користю на дітей постійно чатує небезпека від такої "корисності". (*На що варто звернути увагу батькам, діти котрих частенько "зависають" перед моніторами комп'ютера, планшета чи телефона - читайте далі.*)

Соцмережі варіант для стеження за людьми, адже доступ до акаунта буває відкритим і всі дані у вільному доступі. Адже дізнатися хто знаходиться за тим чи іншим ніком, аватаркою чи вигаданими даними фактично неможливо. Та й інформацію надану в профілі часто можна підробити або ж вигадати. Тож викладаючи особисту інформацію про себе, сім'ю чи друзів діти почасти навіть не замислюються кому і що вони надсилають чи розповідають.



pic Також психологічні проблеми мають місце бути, адже недостатня кількість лайків чи коментарів можуть "заганяти" дитину в депресію. Адже невизнання з боку однолітків тотожне з поняттям вигнанця. Були й такі випадки, коли діти опинялися у лікувальних закладах психологічного напрямку.

Збудуйте із дитиною довірливі відносини

Нехай він/вона не боїться до вас підійти та порадитися чи розповісти про свої страхи й переживання. Будьте для дитини авторитетом - покажіть, що ви також не ідеальні, і немає чого соромитися прохаючи про пораду. Нехай дитина прислухається до вашої думки, а ви таким чином будете в курсі всіх справ дитини і зможете пояснити про усі небезпеки соцмереж.

Беріть участь у життя вашої дитини

Чимало дітей, життям котрих не цікавляться батьки знаходять розраду і спілкування у інтернеті. Виділяйте частину вашого часу для дитини, тільки для неї, а не паралельно сидячи самому перед моніторм і намагаючись вести бесіду із молодшим поколінням.



pic

Спілкування не замінять подарунки

Не провели із дитиною часу, замучила совість..і вуаля - новенький "яблучний" телефончик? Ні, так не піде! Жодні дороговартісні презенти не замінять розмов "по душам" із дитиною чи буцання м'яча у дворі. Спільне хоббі - прогулянки, приготування млинців чи перегляд фільму допоможуть зблизитися. Головне без примусу. Коли малюк чи підліток зрозуміє, що його життя важливе і цікве для дорослих, тоді і відкритися захоче наступного разу. І не завжди "влізайте" із допомогою та порадами, адже надконтроль приводить до зворотньої реакції і дитина може повністю закритися від вас. Ви порадник та підтримка.



pic Аргументи перш за все

Не просто заборона соцмереж, а причина вашого побоювання: стеження, недобросовісні користувачі і т.д. Адже відомо - все таємне надто бажане. Краще ви знатимете профіль вашої дитини, аніж втратите зв'язок із нею та шукатимете справжню "сторінку" у мережі.

Ви не зупините технічний прогрес!

Зрозуйміте та прийміть це як і те, що віртуальні друзі і соцмережі - це нормально! І секрети про котрі ви не знаєте - теж нормально (згадайте хоча б себе у їхньому віці). Пояснюйте, кому можна довіряти, а кого варто побоюватися. Атмосфера довіри - один із головних факторів гармонійних та дружніх відносин.



pic