Історики та літературознавці з України та Росії зібралися у Рівному. Говорили у краєзнавчому музеї про постать Володимира Короленка, та його значимість для світової історії, сьогодні у 155 день народження відомого письменника.

Рівне стало рідним містом для письменниками Володимир Короленка. Саме тут він виріс і сформувався як особистість, розповідають історики та культурологи з України та Росії. Вони зібралися у Рівному на конференцію з нагоди сто п’ятдесят п’ятої річниці від дня народження літератора, громадського діяча кінця дев’ятнадцятого століття. Саме у Рівному чи не найбільше пам’ятних місць пов°язаних з життям та творчість Володимира Галактіоновича.

Про причетність письменника до Рівного розповідає меморіальна дошка біля входу у краєзнавчий музей, та ціла експозиція присвячена рівненському періоду життя письменника. У місті ще й площа Короленка. Літературознавці називають володимира Короленка російським писменником, хоча його спадщина національності не має, його твори мають культурну цінність для всього світу.

Нині історики переймаються як зберегти матеріальну пам’ять про письменника.