18 червня, в третю неділю червня, весь світ відзначє День батька. З цієї нагоди UNICEF запустив в мережі флеши-моб ((https://www.unicef.org/earlymoments/)(#earlymomentsmatter)) - в українському варінті #супертатоможе. (*До слова, в Україні з нагоди свята було проведене дослідження, що лягло в основу книги "Турбота, як робота". І цікаві цифри та факти про розподіл обов'язків в українських родинах зібрані у інфографіці нижче.*)

Монографія української кандидатки соціологічних наук Ольги Стрельник показує материнство та гендерну проблематику, що є в нашій державі.

І дослідження, котрі лягли в основу цієї книги підтверджують - нерівність є і почасти вона сприймається як норма.



pic



pic



pic



pic

Всесвітній флеш-моб в свою чергу набирає обертів і до нього долучаються колишні військовослужбовці, пересічні громадяни, політики та знаменитості. Будь-хто може викласти фото-відео із описом свого батька, його вчинків та впливу в житті.

Український телеведучий Юрій Горбунов

«У створенні дитини беруть участь і мама, і батько. У вихованні дітей зобов’язані брати участь обоє! Тут немає головного. Мати і батько — це інь і ян. Без одного з них життя дитини буде неповноцінним», — розповідає Юрій Горбунов". Щоб бути супертатом, не потрібні суперможливості. Потрібно гратися, годувати і любити. #СуперТатоМоже #EarlyMomentsMatter #Сніданок_тато @gorbunovyuriy @snidanok @1plus1tv #unicef #юнисеф #юнісеф

Публикация от UNICEF Ukraine (@unicef_ukraine)

Голівудський актор Г'ю Джекман

Пілот Формули 1 Льюїс Гамільтон