16 червня на найбільшій водоймі обласного центру озері «Басів Кут» рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій спільно з працівниками медицини катастроф, патрульною поліцією та комунальною аварійно-рятувальною службою на водних об’єктах провели показові навчання щодо порятунку людей на воді та наданні невідкладної допомоги.

Навчання відбувалися у два етапи. У першому, внаслідок ускладнених погодних умов та необережного поводження на водному об’єкті перекинулася екскурсійна лодка та чотири людини опинилися у воді. Їм на допомогу одразу був направлений катер з водолазами Рівне нської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах для надання допомоги потопаючим. Водолази-рятувальники дістали з води трьох потерпілих та безпечно доправили їх до суші, де передали працівникам екстреної медичної допомоги, для проведення реанімаційних заходів.



pic У другому етапі, на місце події прибули: автомобіль першої допомоги та спеціальна аварійно-рятувальна машина САРМ-Л та екіпаж патрульної поліції. Четверо бійців ДСНС вирушають на допомогу ще одному постраждалому на рятувальному човні Вега-3. Тим часом психологи ДСНС надають психологічну допомогу на березі озера родичам громадянина, що знаходиться у воді. Патрульні поліцейські забезпечують громадський порядок на березі. Працівники ДСНС дістають потерпілого з води та транспортують його до берега, переносять людину на ношах до карети машини медицини катастроф.



pic Підсумовуючі навчання, заступник начальника Головного управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук звертаючись до усіх учасників зазначив: - «Основною метою даних навчань було відпрацювати взаємодію усіх екстренних служб міста діяти злагоджено і чітко в умовах максимально наближених до реальних подій. Адже головне завдання присутніх служб, максимально швидко надати кваліфіковану допомогу людям, що тонуть. З цим завдання впоралися усі учасники змагань».



pic

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv