У Костопільському районі продовжують активно працювати над створенням нових громад. Так у селі Мирне, яке має об’єднатися з Малолюбашанською сільською радою, зібрався актив села, аби з’ясувати усі деталі процесу децентралізації. На зустріч запросили консультантів проекту ПУЛЬС РРВ АМУ, які працюють над реалізацією реформи децентралізації.

Консультанти розповіли людям основні переваги об’єднаних громад, розглянули процедуру об’єднання громад. Та громаду найбільше цікавили соціальні гарантії, доступність різних соціальних послуг - надання довідок, функціонування садочків, шкіл, ФАПів та амбулаторій. Фахівці розвіяли міфи, які наганяють супротивники об’єднання. Консультант з правових питань Василь Курилас наголосив, що рішення про об’єднання приймаються на основі вивчення, та громадського обговорення ініціативи, виключно за рішенням громади. Нагадав про виборче законодавсто, навів приклади з життя громад Рівне нщини, та як там надаються різні послуги, особливо у віддалених селах.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv



pic Голова Костопільської районної адміністрації Олександр Середа наголосив – «Ми взяли курс на децентралізацію, та головним лишається принцип добровільності, водночас села які об’єднуються повинні будувати свої стосунки на основі довіри.»



pic Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер детально розповіла про фінансові переваги вже об’єднаних громад. Також наголосила, що формат об’єднання громад Мирне та Мала Любаша – схвалений Кабінетом Міністрів, а отже є спроможним.



pic Крім того ведуться перемовини щодо утворення ОТГ у складі трьох сільських рад - Мирненська, Малолюбашанська, та Мащанська. Щоб вийти на перші вибори разом, а не з подальшим приєднанням.

pic Про це повідомляє Офіс Реформ Проекту ПУЛЬС РРВ АМУ