Та окрім самих підручників МОН готовий підтримувати проекти, що займаються створенням справді якісних електронних підручників з інтерактивними завданнями та мультимедійними додатками.

«Ми вже рухаємся у напрямку переходу на електронні підручники. Відтепер видавництва обов’язково надаватимуть МОН електронну версію підручника, але цього недостатньо – маємо працювати над мультимедійними додатками, що є в таких підручниках у більшості цивілізованих країн світу. Є навіть держави, що не закуповують паперові підручники – виключно електроні», – розповіла Лілія Гриневич.

Мультимедійні можливості – вбудовані навчальні ролики та фільми, а також інтерактивні екскурсії, що є в підручнику – продемонструвала учитель історії. Вона наголосила, що така форма полегшує ведення уроку і робить його цікавим.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Розробники, що наразі сконцентровані на створенні платформи для інтерактивних підручників, наголошують, що така форма навчальних матеріалів значно дешевша за паперову. Також вони звертають увагу, що з року в рік держава змушена витрачати на підручники дедалі більше коштів.

«Кошти річ важлива, але другорядна. Важливіше, що такий формат може бути цікавим для сучасних дітей, заохотити їх до навчання, а також стати фактором, у зв’язку з яким шкільний портфель стане легшим. Мені здається, що ваша платформа – гарна регіональна практика, яка заслуговує на поширення в усій Україні», – додала Міністр.

Повідомляє офіційний ресурс МОН