Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною, з ознаками відносного загострення на окремих ділянках, повідомили в оперативному зведенні ((https://www.facebook.com/ato.news/posts/1596993863644747)(прес-центру штабу АТО)).

В результаті бойових дій один український воїн вчора, на жаль, загинув. Ще троє зазнали поранень, повідомили у прес-центрі.

67 разів за добу противник порушував умови припинення вогню. Особливо бандформування активізувалися із настанням сутінок. А майже третина цих обстрілів характеризується використанням бойовиками артилерійського озброєння, яке заборонене Мінськими угодами.

На Приморському напрямку нарахували 21 ворожу збройну провокацію. Тут противник з мінометів калібру 120 мм обстрілював оборонні укріплення ЗС України поблизу Богданівки. З 82-мм мінометів бив неподалік Красногорівки. Окрім того, впродовж дня загарбники неодноразово вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів по опорних пунктах ЗС України, які розташовані в районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Чермалика, Талаківки та Новотроїцького.

На Донецькому напрямку відбулось 17 обстрілів з боку проросійських НЗФ. У передмісті Авдіївки вдень і вночі окупанти вели щільний вогонь по українських захисниках з танків, мінометів різних калібрів та менш потужних вогневих засобів. Також із настанням сутінок окупанти інтенсивно обстрілювали з мінометів, зокрема і заборонених, наші оборонні укріплення в районі Верхньоторецького, Новгородського, Луганського та західніше Троїцького. Ще вдень з гранатометів різних модифікацій вели вогонь в районі Пісків. А неподалік Опитного ввечері "працював" ворожий снайпер.

Найбільше обстрілів зафіксували на Луганському напрямку - 29.

Особливо цей показник зріс з приходом ночі. Зокрема, ситуація дещо загострилась знову в районі Бахмутської траси, де загарбники активно обстрілювали з мінометів, озброєння танків, гранатометів та стрілецької зброї наші опорні пункти поблизу Новотошківського та Кримського. Декілька разів з мінометів, БМП та піхотного озброєння противник також відкривав вогонь по бійцях сил АТО, котрі тримають оборону неподалік Новоолександрівки. Окрім того, окупанти активно застосовували зброю, здебільшого стрілецьку та гранатомети, неподалік Станиці Луганської, Донця, Троїцького, Новозванівки та Жовтого.