Під час стрілянини на Володимиреччині постраждало двоє людей. Інцидент стався 16 червня в селі Каноничі Володимирецького району.

Про це повідомили на сторінці Головного управління Національної поліції в Рівне нській області у ФБ.

Повідомлення про стрілянину та двох поранених в селі Каноничі Володимирецького району надійшло до поліції 16 червня о 23.20. У результаті проведених розшукових заходів поліцейські встановили особу, причетну до вчиненого кримінального правопорушення.

Близько одинадцятої вечора у Каноничах місцеві жителі помітили двох невідомих на мотоциклі «Jianshe» без номерних знаків, які роз’їжджали по селі зі зброєю.

pic Чоловіки вирішили їх переслідувати на автомобілі «Volkswagen T5», у результаті чого в бік мікроавтобуса пролунали постріли, а двоє пасажирів отримали поранення.

pic Конфлікт виник на ґрунті неприязних відносин між мешканцями двох сусідніх сіл.

Обох потерпілих госпіталізували у Володимирецьку центральну районну лікарню. У 29-річного жителя села Каноничі медики діагностували множинні поранення грудної клітки, живота, руки та ноги, а у 26-річного — проникаюче вогнепальне поранення грудної клітки та відкритий лівобічний пневмоторакс. Стан їх медики оцінюють як задовільний.

За фактами умисного тілесного ушкодження та хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї, у поліції розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 121 та частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України.

У результаті проведених розшукових заходів поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 18-річний житель села Кідри, якого затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру.

Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Вилучену мисливську рушницю відправлено для проведення балістичної експертизи. Транспортні засоби доставлені на територію Володимирецького відділення поліції. Як з’ясувалося, мотоцикл «Jianshe» та зброя не зареєстровані у встановленому законодавством порядку.