Рівненські митники за період з 01.01.2017 по 13.06.2017 виявили 15 випадків незаконного переміщення через митний кордон України прекурсорів.

Найпоширенішим предметом порушення митних правил є перманганат калію, якого працівники Рівне нської митниці ДФС вилучили в обсязі 660 грам, а відносно порушників склали протоколи за ознаками статті 472 Митного кодексу України.

За словами заступника начальника Рівне нської митниці ДФС – начальника Управління протидії митним правопорушенням Олега Павлюка, перманганат калію, який в побуті має більш поширену назву – марганцівка, включений до списку препаратів, які використовуються для виробництва наркотичних речовин, тому вільний обіг марганцівки на території України обмежений законодавством.

Крім того, цей популярний в народі антисептик також належить до препаратів, заборонених до переміщення через митний кордон України.

Не залишена поза увагою і робота, спрямована на виявлення медичних препаратів, які ввозяться на митну територію України, та не сертифіковані в нашій державі.

Так, упродовж вищезазначеного періоду працівниками митниці припинено 17 спроб незаконного ввезення в Україну ліків.

Найчастіше громадяни намагаються перемістити медикаменти для лікування черепно-мозкових травм, захворювань суглобів, нервової системи (мексібел, церебронедін, мукосат, хондрозамін, емоксипин, тощо). Дані засоби, зазвичай, виробляються на території Республіки Білорусь, а в Україні коштують в рази дорожче.

Слід зауважити, що ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів, призначених громадянами для індивідуального використання, дозволяється в кількості, що не перевищує 5 упаковок кожного найменування на одну особу, або у кількості, що не перевищує зазначену в наявному рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи, та належним чином засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я, - додав Олег Павлюк.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської митниці ДФС.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv